08.05.2017,  17:22:53 | 2 comentarii | 1162 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Precizare pentru persoanele cu handicap
de Gheorghe OLTEANU
Locurile de parcare pentru autoturisme, recent trasate în spatele blocurilor 1M, 3A1, 3B1, 3B2 şi 3C1 de pe Bulevardul Mihai Viteazul din Vulcan vor fi scoase la licitaţie după încheierea întregii proceduri legale care trebuie parcursă.
 
Mai întâi este nevoie
de aprobarea consiliului local. Fapt ce se va petrece, probabil, la şedinţa ordinară de la sfârşitul acestei luni. Ca şi cu alte ocazii, „bătălii” mari vor fi pentru locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap. Conform legii, 20 la sută din locurile de parcare dintr-o zonă sunt pentru autovehiculele utilizate de către asemenea persoane. Tocmai pentru a se evita situaţii neplăcute trebuie ştiut că există o reglementare legală a modului în care se poate intra în posesia unul astfel de loc de parcare.
 
Solicitanţii trebuie,
neapărat, să depună o cerere la primărie. Aceasta va fi însoţită de actele doveditoare ale handicapului şi trebuie să conţină şi zona în care persoana vrea să aibă locul de parcare. Totodată, se va solicita şi eliberarea unui card-legitimaţie cu care costul închirierii locului de parcare va fi suportat de la bugetul local. Toate acestea sunt necesare a fi cunoscute din timp, pentru ca funcţionarii din compartimentul de specialitate să aibă idee cum şi unde să prevadă marcarea acestor locuri de parcare. În acest fel, se evită situaţiile neplăcute în care solicitanţii vin în ultimul moment şi, pe un ton imperative, cer „eu aici vreau!”. 
 
Ieri dimineaţă,
şeful Serviciului Urbanism a inspectat locurile de parcare nou trasate, ocazie cu care i-a fost dat să vadă modalitatea originală în care unii îşi lasă parcate autoturismele. Situaţii de acest gen (vezi fotografiile) au fost reţinute lângă blocul 3A1, în care, iniţial, fusese trasat un loc de parcare în dreptul uşii blocului, şi lângă treptele care permit accesul spre bulevard de la acest bloc. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (2 )

#1 Radu09.05.2017,  09:43:59
LA Peny si Profi exista parcare pentru handicapati? Orice parcare trbuie sa aibe minim un loc pentru handicapati
#2 costel09.05.2017,  12:14:01
Buna ziua,veniti sa vedeti la blocurile de langa liceu F4-F5-F6 si F7 ce au facut angajatii primariei.Anul trecut au scos tot bitumul din careu si de atunci asa a ramas.A trecut un an si sunt gropi mari .mai ales daca ploua nu putem lasa copii in fata blocului nesupravegheati. Nu se ,sesizeaza nimeni,de 14 ani nu sa pus bitum nou in zona blocurilor sus amintite.Rusine


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter