09.05.2017,  10:52:47 | 0 comentarii | 782 vizualizari
La Petroșani, în a doua jumătate a lui mai încep lucrările de curățare și reabilitare a structurii rutiere, grosso modo
de Alina PIPAN

Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat Petroșani a început deja lucrările mult așteptate în teren, dar cu restanțele de anul trecut. Anul acesta lucrările de primăvară au fost amânate destul de mult din cauza votării tardive a bugetului. Așadar, lucrările pe care administrația locală trebuie să le realizeze pe domeniul public au fost amânate și s-au cam strâns. În principiu, ca să cureți vegetația de pe domeniul public nu îți trebuie mare lucru. Însă este nevoie în primul rând de utilaje multe și bine dotate, care să lucreze concomitent în mai multe locuri. Aceste utilaje lipsesc administrației locale.

În acest sens a deschis o licitație publică pentru închirierea, pe toată perioada anului, a trei utilaje de mare tonaj, o autobasculantă cu sarcina utilă între 8–12 tone, o autobasculantă cu greifer cu sarcina utilă între 12–16 tone și a unui buldoexcavator pe pneuri cu capacitatea de încărcare între 1–2 mc. Toate cele trei utilaje se vor închiria cu tot cu șoferi acreditați, combustibil inclus și acreditările prevăzute de lege. În plus, toate cheltuielile cu întreținerea utilajelor sunt suportate de furnizor, iar ele nu sunt ieftine deloc. Toate utilajele trebuie să răspundă cerințelor standardului de mediu SR EN ISO 14001/2008.

DADPP va demara în a doua jumătate a lunii mai activităţi de înfrumuseţare, întreţinere şi gospodărire a domeniului public. Se vor realiza și lucrări de spargere betoane, nivelare, piconare, săpături. Primul pe listă este Parcul Carol Schreter, se vor curăța toate spațiile verzi ample din Aeroport, urmate și de restul din oraș, vor fi plombate gropile apărute în asfalt, se vor amenaja drumurilor de pământ.

În urma prestării acestor activități rezultă cantități însemnate de deșeuri predominant sub forma de pământ, betoane, crengi, iarbă, pentru care trebuie asigurat un transport adecvat.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter