10.05.2017,  12:52:09 | 0 comentarii | 1000 vizualizari
CEH a scos la licitaţie / Lucrări de reparaţie la turbina 4 de la SE Paroşeni
de Alina PIPAN

La Sucursala Electrocentrale Paroşeni sunt programate pentru anul acesta servicii de tip LN3 programate la turbina nr.4.

Serviciile se vor preta în perioada opririi totale programată a avea loc în perioada 1-31.08.2017, astfel încât la data de 31.08.2017 ora 00:00 să poată începe punerea în funcţiune a turbinei în vederea ridicării caracteristicilor şi reglarea traductorilor. De asemenea, lucrul se va organiza de aşa manieră încât să se asigure începerea circulaţiei de ulei cu cel puţin 5 zile înainte de data pornirii.
Serviciile contractate vor fi corelate cu lucrările de la generator şi cu celelalte lucrări pe care le execută CEH în sala maşinii, astfel încât să nu provoace întârzieri pe nicio etapă în realizarea tuturor serviciilor lor. Valoare lucrărilor este estimată la 223.906 lei, exclusiv TVA. 
La TA4 trebuie reparat VIR-ul de pe aburul viu şi VIR-urile de pe aburul intermediar a sistemului de reglaj, ale lagărelor 1-H5 şi ale sistemului de ulei ungere. Aceste servicii sunt necesare pentru a se putea menţine caracteristicile proiectate ale turbinei şi a se putea exploata în condiţii de siguranţă şi eficienţă până la următoarea oprire planificată.
Serviciul de reparare a turbinei trebuie să ofere certitudinea funcţionării acesteia pe o perioadă de minim 12 luni, pentru a nu se produce opriri accidentale ale turbinei implicit a blocului energetic, care duc la cheltuieli foarte mari cu oprirea şi pornirea blocului, pierderi cauzate de nelivrarea energiei electrice şi termice, precum şi penalităţi pentru neonorarea contractelor de furnizare a energiei electrice şi termice.
Răcirea metalului turbinei va dura aproximativ 10 zile calendaristice de la data opririi turboagregatului, perioadă în care circulaţia de ulei, respectiv învârtirea rotorilor turboagregatului nu vor putea fi oprite, fapt care va face imposibilă începerea lucrărilor, în aceste 10 zile, la lagărele turboagregatului.
În această perioadă se va face revizia sistemului de reglaj a turbinei; se vor demonta cremaliera, axul cu came de la sistemul de distribuţie; se vor demonta VIR-urile de pe circuitul de abur intermediar.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter