11.05.2017,  10:35:08 | 0 comentarii | 2166 vizualizari
EXCLUSIV / Inedit! Coconea va zbura cu trofeul Universitas direct la premiere
de Loredana JUGLEA

Cupa Universitas a ajuns la ediția cu numărul 3. Evenimentul este organizat de Universitatea din Petroșani, care își propune astfel să îi reunească pe liceeni în cadrul unei competiții sportive, dar și să își promoveze oferta educațională, avându-i ca şi coorganizatori pe Clubul Sportiv Ştiinţa Petroşani şi Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” Petroşani.

Mâine, 12 mai, pe terenul sintetic din cadrul Bazei Sportive a Universității din Petroșani, între orele 9:00 și 17:00, va avea loc Cupa Universitas la fotbal. Vor participa echipele din Valea Jiului, dar pentru prima data în istora de trei ani a competiției și un liceu din afara Văii, este vorba de liceul din Hațeg. Liceele vor participa cu echipe compuse din 7+1 jucători, două rezerve și vor fi coordonate de un profesor desemnat de conducerea liceului. Echipele reprezentând liceele Văii Jiului vor fi repartizate în două grupe, urmând ca echipele câștigătoare ale grupelor să dispute finala mare, iar locul 2 din fiecare grupă să dispute finala mică. Partidele din cadrul grupelor se vor desfășura în două reprize pe durata a 15 minute fiecare repriză. Arbitrajul va fi asigurat de arbitrii licențiați ai AJF Hunedoara, subcomisia de arbitri Petroșani. În încheierea competiției o selecționată a elevilor Liceelor Văii Jiului va disputa un meci demonstrativ cu echipa profesorilor Universității din Petroșani. “Este o competiție pe care o organizăm de trei ani încoace. Ideea este aceea de a-i aduce pe toți elevii Văii, mai ales pe cei din clasele a XI-a și a XII-a, pentru că cei care joacă dorim să fie și viitorii noștri studenți. De la anul este posibil să mărim competiția și să invităm mai multe licee din afara Văii. Anul acesta avem și o surpriză plăcută. Cupa competiției va fi înmânată de parapantistul Toma Coconea care va zbura cu parapanta din Munții Parâng și va aduce pe aripi de vânt mult râvnitul trofeu. Se vor acorda prime, diplome și câte o minge Adidas”, a declarat prorectorul Eduard Edelhauser.

Câștigătorii de anul trecut au fost fotbaliștii de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila. Pe locul II s-au clasat elevii de la Liceul Teoretic din Lupeni, urmați pe ultima treaptă a podiumului de elevii de la Colegiul Economic „Hermes” din Petroșani şi apoi de cei de la Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva”.

Prorectorul a mai afirmat printre altele că în luna iunie tot în cadrul Universității intenționează să organizeze o altă competiție la fotbal, de data aceasta între profesorii Universității din Petroșani și cei de la Universitatea de Vest din Timișoara, dar și din Alba Iulia.

Echipele participante: Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Vulcan, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani, Colegiul Economic „Hermes” Petroșani, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroșani, Colegiul Național de Informatică „Carmen Silva” Petroșani, Colegiul Național „I.C. Brătianu” Hațeg, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Petrila.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter