15.05.2017,  16:33:34 | 4 comentarii | 2532 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Nemulţumiri la blocul “A” de pe Jiului
de Gheorghe OLTEANU

Pe strada Nicolae Titulescu din Vulcan, lucrările la tronsonul de trotuar nordic se apropie de sfârşit. Muncitorii au pus borduri până la colegiul tehnic, iar acum urmează să fie ajunşi din urmă de către montatorii de pavele.

Concomitent, 
operaţiunea respectivă s-a efectuat şi pe străzile Spitalului şi Jiului. Pe cea dintâi, bordurile “merg” până dincolo de clădirea policlinicii. Până-n poarta unităţii spitaliceşti, până unde va fi aşternut şi covorul de asfalt. Pe Jiului frezarea mecanică, subliniez asta, s-a efectuat până la capătul dinspre colonie al blocului “A”. Sau, dacă ne referim la partea de peste drum de el, până la capătul Parcului “Avram Iancu”. Până unde, am dedus din asta, se va şi asfalta.

Dacă ţineţi minte,
aminteam, nu demult, despre o nemulţumire a locatarilor din scara I a acestui loc. Oamenii erau contrariaţi de faptul că, în urma montării noilor borduri, nu vor mai putea ajunge cu autoturismele în parcare. Problema s-a rezolvat foarte simplu. S-a creat o cale de acces din borduri din acelea înclinate, iar acum trecerea se face cu mare uşurinţă. Zilele trecute mi-a fost dat din nou să aud de o altă nemulţumire. De astă dată cei supăraţi erau câţiva locatari din scara a III-a. I-am “citit” imediat şi, credeţi-mă, nu am putut să trec nepăsător mai departe.

Pe oameni îi durea
faptul că, la fel ca şi la scara cealaltă, a doua, când s-au scos bordurile vechi, tipul care manevra picamerul a făcut varză şi o parte din treptele scărilor. Acum, ei se uitau la ruine şi nu ştiau ce să mai creadă. “Erau trepte bune, ţineau încă mulţi ani, nu înţeleg ce au avut cu ele. Le-au stat în cale?”, se plângea unul dintre bărbaţi. Am încercat să-i încurajez spunându-le că, probabil, aşa e la proiect. Fiindcă muncitorii nu lucrează de capul lor. Ca atare, am încercat să-i liniştesc, nivelul treptelor care vor fi refăcute în locul celor strivite va fi neîndoielnic la nivelul bordurilor. Altfel, au dreptate cetăţenii, cum vii spre scară de pe trotuar eşti nevoit să faci o cădere, ca să-i zic aşa. Să sperăm că rezolvarea va fi pe măsura aşteptărilor.

La sublinierea de la început,
cea cu frezarea mecanică, am de adăugat numai câteva cuvinte. Ieri, în drum spre mina Vulcan, am constatat că se lărgesc gropile de la capătul dinspre Decebal al străzii Teodora Lucaciu. Un fel de frezare manuală, făcută cu târnăcopul, până la bariera CFR. Dacă aceasta este operaţiunea de frezare, în urma căreia gropile devin şi mai periculoase pentru autovehicule, despre care vorbea primarul că va începe în 2 mai nu mai zic nimic. Dar nici că pot să-i trec cu vederea remarca deloc deontologică făcută la adresa subsemnatului în prezenţa celor cu care ne aflam, atunci când i-am solicitat lămuriri.



Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.



Comentarii articol (4 )

#1 costel15.05.2017,  22:40:22
Buna ziua,veniti sa vedeti la blocurile de langa liceu F4-F5-F6 si F7 ce au facut angajatii primariei.Anul trecut au scos tot bitumul din careu si de atunci asa a ramas.A trecut un an si sunt gropi mari .mai ales daca ploua nu putem lasa copii in fata blocului nesupravegheati. La blocurile noastre iar nu ajunge sa asfalteze .Trebuie sa ne aduman intr-un comitet de locatari sa dam in judecata primaria din Vulcan.Domnule olteanu veniti sa vedeti cum arata zona noastra ca dupa un razboi plin de gropi cu apa.
#2 Marcel15.05.2017,  23:17:07
Daca tot s-a făcut acces pentru parcarea de la scara 1 de la blocul A de pe strada Jiului, ar fi corect ca proprietarii de mașini sa nu mai treacă pe aleea din fata scolii nr.4(la limita cu treptele de acces in instituție)
#3 Ghe16.05.2017,  09:52:24
Politia locala de ce nu ia masuri pentru parcarea masinmasinilor pe trotuare sau pe spatiile verzi???
#4 Andrei17.05.2017,  00:48:52
Dar în colonei de jos nu sa facut nimic tip de 26 de ani doar în orasi se face ce coloni nu face parte din vulcan


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter