15.05.2017,  16:43:02 | 0 comentarii | 1211 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Pe data de 15 mai, considerată Ziua Familiei, într-un cadru festiv din Sala de Marmură, / Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a premiat alte 23 de cupluri care au sărbătorit 50, respectiv 60 de ani de căsnicie!
de Corneliu BRAN

Ziua Familiei a fost şi în acest an punctată de Primăria şi Consiliul Local Petroşani, data de 15 mai devenind de câţiva ani o zi în care primarul Tiberiu Iacob-Ridzi şi cei din primărie se află alături de cuplurile ce sărbătoresc 50, respectiv 60 de ani de căsnicie, eveniment organizat de fiecare dată în Sala de Marmură. 
Anul acesta primarul a premiat în numele administraţiei locale şase cupluri din Petroşani ce au împlinit 60 de ani de căsnicie şi alte 17 cupluri ce stau împreună, „la bine şi la greu”, de jumătate de secol. Tuturor acestora, şi din partea ZVJ, felicitări, multă sănătate şi să se bucure în continuare împreună, alături de copiii şi nepoţii dumnealor!

Ca de fiecare dată, sala de festivităţi a fost amenajată special pentru acest eveniment, într-un colţ al ei fiind pregătite şi cupele şi sticlele de şampanie pentru momentul final al acţiunii. Pe o altă masă, în centrul sălii, au fost pregătite buchetele de flori - pentru cele 23 de doamne, „diplomele de longevitate”, iar undeva în apropiere şi pungile cu şampanie, dar şi cu un cadou dulce pentru fiecare. În alte 23 de plicuri au fost puşi şi banii oferiţi de municipalitate, cu acordul consiliului local, anume: câte 500 lei pentru cuplurile cu „vechime” de 50 de ani şi câte 700 lei pentru cei care au mai adăugat zece ani la această cifră aniversară.
Toate acestea au fost înmânate, rând pe rând, de către primar, vizibil emoţionat de moment, ca de fiecare dată, cum la fel se petrece şi cu cei sărbătoriţi, la mai mulţi putându-se vedea în colţul ochilor lacrimi de emoţie, dar şi de bucurie în acelaşi timp.
Înainte ca primarul să-i felicite personal şi să le strângă rând pe rând mâinile acestor cetăţeni de bază ai municipiului prin ceea ce a însemnat truda lor pentru ei şi familiile lor, dar şi pentru comunitatea locală din care fac parte, lăsând în urma lor realizări profesionale dar şi urmaşi care să ducă familia şi comunitatea mai departe, Tiberiu Iacob-Ridzi a ţinut şi un mic discurs.
„Bună ziua tuturor, La Mulţi Ani!, multă sănătate şi să dea Dumnezeu să fiţi alături de noi cât mai mult timp şi de-acum încolo. Chiar dacă prezentatorul spunea că nu toată lumea face acest gest de recunoştiinţă pentru generaţia dumneavoastră, la Petroşani e altceva, cred că este foarte important să avem nişte repere solide în viaţă, iar dumneavoastră sunteţi acele repere: să stai 50 de ani împreună, sau 60 de ani, cu cineva nu e un lucru puţin şi uşor! De aceea mă bucur că la Petroşani sunt din ce în ce mai multe cupluri care sărbătoresc aceste evenimente deosebite. Spuneam la o altă întâlnire de aici din Sala de Marmură că se pare că noi în ultima perioadă, vorbesc de toţi românii în general dar şi de cei din Valea Jiului, am cam uitat să ne bucurăm de lucrurile simple şi mărunte şi tot timpul gândim puţin negativ şi suntem pesimişti, probabil şi din ceea ce ni se prezintă la televizor, multe chestiuni negative. Însă eu cred că este foarte important să ne bucurăm în fiecare dimineaţă că putem să respirăm un aer curat al unei noi zile şi că suntem alături de persoanele dragi. Cred că viaţa este alcătuită şi din astfel de mici bucurii şi lucrurile mici fac diferenţa până la urmă. De aceea cred că trebuie să ştim şi să putem să apreciem şi pe cel de lângă noi, dar şi aceste bucurii mărunte, toate acestea făcându-ne cu siguranţă mai fericiţi. Scopul nostru în viaţă este acela de a fi fericiţi şi cred că acest lucru nu se poate realiza decât cu credinţa în Dumnezeu şi cu iubire faţă de ceilalţi. Spuneam tot aici în această sală, destul de recent, că prea mulţi vorbesc România de rău, vorbesc urât de comunitatea în care trăiesc sau muncesc. În Biblie scrie să nu-ţi vorbeşti niciodată de rău părinţii şi copiii, familia în general. Şi cred că dacă începem de la acest îndemn biblic, cu siguranţă vom reuşi să ajungem şi la situaţia în care să nu ne mai vorbim de rău nici ţara, nici poporul, nici comunitatea şi semenii tăi. Încă o dată vă felicit pentru această performanţă, pentru că este într-adevăr o performanţă ce aţi realizat, vă felicit pentru modul în care aţi înţeles să fiţi un exemplu pentru cei din jurul dumneavoastră şi pentru ceea ce aţi reuşit să faceţi pentru familiile dumneavoastră şi comunitatea noastră în general! Să rămâneţi alături de noi cât mai mult pentru că avem nevoie de dumneavoastră!”, s-a adresat primarul Petroşaniului celor prezenţi în sală.
Am aflat în sală şi o informaţie interesantă, menţionată după discursul edilului de prezentatorul Felicia Portase, pe care v-o redăm şi dumneavoastră, cititorilor fideli ai ziarului nostru. La Petroşani, în anul 2016, conform stării civile din cadrul primăriei, au existat 230 de căsătorii şi 110 divorţuri. Ceea ce nu e rău ţinând cont că au fost vreo 10 ani în care numărul divorţurilor aproape îl ajungea pe cel al căsătoriilor. Asta înseamnă copii mai mulţi şi o natalitate mai mare pe viitor, dar şi continuitate în ceea ce înseamnă familia, temelia de bază a societăţii.
La final mai dorim, ca de fiecare dată când se întâmplă asta, să-i amintim pe fericiţii sărbătoriţi de Ziua Familiei la Petroşani: Ioan şi Elena Adochiţei, Ion şi Elena Busuioc, Nicolae şi Ileana Iclănzan, Costică şi Elisabeta Ignat, Paul şi Miţa Radoslav şi Gheorghe şi Anghelina Tunaru – 60 de ani de căsnicie; Vasile şi Olivia Asoltanei, Ioan şi Ghizela Botogel, Nicolae şi Valentina Cerchez (fostă jurist şef al primăriei), Maria şi Grigore Cruceru, Gheorghe şi Maria Imbru, Mihaly şi Terezia Kiss, Aurel şi Elena Lăban, Gheorghe şi Elena Lăcătuşu, Constantin şi Violeta Lupşa, Emilian şi Victoriţa Lupulescu, Constantin şi Tasia Moraru, Paul şi Niculina Nicula, Aurel şi Irina Piţa, Simion şi Niculina Pop, Neculai şi Agripina Postolache, Ştefan şi Elena Pricop, Petru şi Marina Vreja – 50 de ani de căsnicie.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter