15.05.2017,  17:03:52 | 0 comentarii | 1700 vizualizari
Se rezolvă! / Reabilitarea altor două tronsoane din centura Petroşaniului a fost scoasă la licitaţie
de Alina PIPAN

Am mai scris în paginile cotidianului nostru despre intenţia Primăriei Petroşani de a reabilita centura municipiului, partea care a rămas nereabilitată, şi care reprezintă un chin pentru toţi şoferii. Vestea bună este că lucrarea a fost scoasă la licitaţie, iar anul acesta investiţia va fi finalizată în totalitate. 


Proiectul prevede atât reabilitarea efectivă a străzii 1 Decembrie 1918 între km 130+290 - km 131+750 (DN66), cât şi proiectarea. În total se reabilitează 2920 m de carosabil. Execuţia lucrărilor aferente acestui obiectiv constă în repararea îmbrăcăminţii pe porţiunile cu îmbrăcăminte rigidă degradată; frezarea pe întreaga suprafaţă; amorsarea; turnarea unui strat antifisură de tip geosintetic pe întreaga suprafaţă carosabilă; aşternerea straturilor de asfalt, unul de uzură, altul de legătură. Vor fi demolate parţial bordurile şi înlocuite unde este nevoie, se va realiza o casetă cu executarea întregii structuri rutiere pentru a uşura accesul pe strada laterală; se vor decolmata gurile de scurgere existente; se vor ridica la cotă capacele gurilor de scurgere şi capacele de cămine; se vor realiza marcajele rutiere apoi se vor completa indicatoarele rutiere cu cele necesare acolo unde este cazul. Lucrarea prevede şi montarea unui parapet metalic rutier pentru siguranţa circulaţiei; şi amenajarea fâşiilor de teren cu vegetaţie.
Investiţia are o valoare estimată de 3.968.760 lei, fără TVA. Depunerea de oferte se va finaliza în data de 31 mai, iar în iunie va fi stabilit câştigătorul, care are la dispoziţie 27 de luni pentru a finaliza atât proiectarea, obţinerea autorizaţiilor, cât şi realizarea lucrării efective. Anul trecut constructorul a reuşit să realizeze reabilitarea unui tronson de centură, de la giratoriul cu avionul până în zona Kaufland, fără a opri circulaţia şi cu mult înainte de termenul limită de realizare. Poate avem noroc şi anul acesta, deşi lucrările sunt un pic mai complexe. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter