16.05.2017,  17:32:07 | 5 comentarii | 2356 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Locatarii blocurilor “F” de pe strada Preparaţiei vor să pună presiune pe primărie
de Gheorghe OLTEANU

Aş porni de la comentariul pe care cititorul care semnează Costel l-a făcut, ieri, la articolul cu nemulţumirile de la blocul “A” din Vulcan. Amintesc, totuşi, deşi nu cunosc dacă ştie şi Costel, despre situaţia relatată de el am mai scris, dar, dacă nu s-a rezolvat nimic, asta nu mai e vina mea.

“Bună ziua,
veniţi să vedeţi la blocurile de lângă liceu, F5, F6 şi F7, ce au făcut angajaţii primăriei. Anul trecut au scos bitumul din careu şi de atunci aşa a rămas, A trecut un an şi sunt gropi mari, mai ales dacă plouă, nu putem lăsa copiii în faţa blocului nesupravegheaţi. La blocurile noastre iar nu ajunge să asfalteze, trebuie să ne adunăm într-un comitet de locatari, să dăm în judecată primăria din Vulcan. Domnule Olteanu, veniţi să vedeţi cum arată zona noastră, ca după război, plină de gropi”. Acesta este comentariul-mesaj postat pe varianta online a ZVJ, a cărui invitaţie i-am dat curs în dimineaţa zilei de marţi, 16 mai.

Ce pot să
spun altceva, decât că omul are perfectă dreptate! În gropile mari care se văd şi în fotografie se mai păstrează apă de la ultima ploaie, care, dacă e să ne luăm după buletinele meteo, va fi împrospătată cu cea pe care o vor aduce aversele prognozate. În ce priveşte secolul, deceniul, anul, luna şi ziua în care va fi reparat perimetrul acesta, nu pot să spun nimic. Îl aştept pe domnul viceprimar Cristian Merişanu, foarte activ şi lăudat pe Facebook, să iasă cu explicaţii. E bună, însă, şi varianta cu acel comitet de locatari. Numai ca nu cumva acesta să rămână la stadiul de intenţie. Odată materializat, n-ar strica deloc - aşa cum spunea şi cititorul că ar vrea să acţioneze - ca acesta să pună un pic de presiune pe primăria vulcăneană.

Fără îndoială,
locatarii acestui careu de blocuri se simt şi mai nebăgaţi în seamă de când lucrările de reparaţii au început pe porţiunea din strada Preparaţiei cuprinsă între colegiul tehnic şi spital. Pe lungimea menţionată, a fost frezat mecanic stratul de asfalt vechi de când lumea şi s-au scos bordurile antice. Efectiv, m-am oprit şi am rămas cu ochii pe ele. Borduri ca acestea armate cu fier-beton, de zici că sunt de pe vremea lui Decebal, nu am mai văzut nici eu nu mai ştiu de când. S-au tocit, dar n-au murit. Şi, după cum bătea picamerul în ele, ca să le facă zob, pe bune dacă nu mai rezistau şi până la sfârşitul lumii! 

S-au scos bordurile
şi de la alimentara din staţia de autobuz şi până la colegiu. Am fost surprins să constat că gărduleţul metalic solid, responsabil cu siguranţa pietonilor, a rămas la locul lui. Şi pe porţiunea de drum de pe Nicolae Titulescu, şi pe cea de pe Preparaţiei. Îmi vine să cred că, într-adevăr, va rămâne definitiv acolo unde e, va fi vopsit şi-şi va face pe mai departe datoria. Iar nu că nu se va evapora în ultima secundă. Nu de alta, dar, foarte serios, în caz că se va trece la a doua variantă, chiar că personal, în numele ziarului, voi face demersurile necesare aflării locului în care a fost teleportat.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Comentarii articol (5 )

#1 Karin16.05.2017,  22:02:49
A cui e firma care livreaza pavajul??? A cui e firma care face lucrarile??? Merisan e mare si tare pe facebook in rest nu stie cate prune are in traista.
#2 Ghici17.05.2017,  00:16:29
Gardul metalic se va înlocui cu balustrada din lemn.
#3 costel17.05.2017,  11:27:25
Va Multumim d-le Olteanu. Poate trimite domnul Ile si apare in zona si Domnul viceprimar Merisanu sa vada situatia noastra din zona.Unde nu putem lasa copii sa se joace in fata blocului .
#4 Mihai17.05.2017,  17:54:38
Nu va suparati dar multi vorbesc fără cunostintă de cauză.Toți am vrea lucrări moderne dar hai să fim si realişti. Fără un proiect nu faci o lucrare fără finantare nu se realizează. Aşa ca poate sã fie Mama Presiunilor pe Primarie, credeti ca se poate face ceva ? Mai lasati hei rupul deoparte.
#5 costel17.05.2017,  21:46:04
De 13 ani nu sa facut nimic in cartierul sus amintit,deci nu vorbi daca nu cunosti situatia.Sau esti unu de la primarie si te bagi in seama degeaba????


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter