16.05.2017,  18:08:08 | 0 comentarii | 1897 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Un liceu tânăr, dar cu rezultate mari
de Ziarul Vaii Jiului

„Omul poate deveni om numai prin educaţie. El nu este nimic decât ceea ce face educaţia din el”. Vorbele aparţin marelui filozof german Immanuel Kant, dar ele constituie un principiu de viaţă pentru cadrele didactice şi elevii Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani. Înţelegând că pentru a reuşi în viaţă este nevoie de multă muncă, perseverenţă, ambiţie, elevii uricăneni şi-au propus şi anul acesta să participe la cât mai multe olimpiade şi concursuri şcolare. Pentru aceasta, au început pregătirile încă din semestrul I al acestui an şcolar, sub atenta îndrumare şi coordonare a profesorilor lor.
După desfăşurarea etapelor pe şcoală şi locale/zonale, au ajuns la etapa judeţeană 40 elevi, la aproape toate disciplinele. Dintre aceştia, 12 au obţinut premii şi menţiuni. Astfel, la Olimpiada de Limbi Romanice - Limba engleză, eleva Daria Panţîru a obţinut Premiul al II-lea iar Georgiana Ciubotaru a obţinut Menţiune (prof. coordonator Delia Kandut). La istorie, elevii Samuel Curcanu şi Alexandru Kifor au obţinut Menţiune (prof. coordonator Aurelia Hirghiduşi). La fizică au fost obţinute trei Menţiuni: Bogdan Rebeleş (prof. coordonator Daniel Rebeleş), Antonia Baboş şi Rareş Deicu (prof. coordonator Pantelimon Mihăescu).
Surpriza, mare şi plăcută, a venit din partea elevei Antonia Baboş, din clasa a VII a D, care a obţinut Premiul I la etapa judeţeană şi Menţine specială la Etapa Naţională a Olimpiadei de Limbi Romanice – Limba Franceză. Etapa naţională s-a desfăşurat la Gura Humorului în perioada vacanţei de primăvară, Antonia având-o alături, ca îndrumător şi „coechipier” pe dna. prof. Marinela Nemeth.
Rezultate foarte bune au avut şi liceenii. Astfel, Alexandru Malairos (care este şi preşedintele Consiliului elevilor din şcoală) a obţinut Premiul al II-lea la Turism şi Alimentaţie publică, fiind coordonat de prof. Bogdan Bădău şi prof. Elena Hotoiu. La disciplina Fabricarea produselor din lemn cei trei elevi participanţi, toţi în clasa a XI-a B (pregătiţi de prof. Anca Stoi şi Dorin Smeu), s-au întors cu două Menţiuni – elevii Maria Codrean şi Levi Haidemak în timp ce elevul Alin Lukacs a obţinut Premiul I, calificându-se la etapa naţională, unde a obţinut tot Premiul I. În felul acesta, Alin continuă tradiţia începută de elevii din seriile anterioare de a obţine rezultate foarte bune la concursurile, judeţene şi naţionale, desfăşurate la disciplinele de specialitate (atât Fabricarea produselor din lemn, cât şi Turism şi Alimentaţie publică).
În ultima zi a vacanţei de primăvară a avut loc şi concursul „Prietenii mei, pompierii”, desfăşurat la Deva. Echipajul care a reprezentat oraşul Uricani a fost format din 12 elevi de gimnaziu, pregătiţi pentru proba teoretică şi cele două probe practice de prof. Mirela Gostăviceanu şi prof. Alexandru Sultan. Ei au obţinut Menţiune.
Dorinţa de a concura cu elevii celorlalte licee din judeţ i-a determinat pe elevii liceului din Uricani să participe, pentru prima dată, la concursul de cultură generală „Citeşti şi câştigi”. Concursul, aflat la ediţia a IV a, este organizat de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Deva. Chiar dacă nu au ajuns în finală, liceenii din Uricani au dobândit multă experienţă pentru viitoarele participări.
Şi pentru că tot suntem într-un moment de bilanţ, trebuie menţionate şi rezultatele foarte bune obţinute la examenul de bacalaureat de primele două generaţii de absolvenţi ai liceului nostru. În fiecare dintre cele două sesiuni procentul de promovare a fost de peste 80%, fapt care a situat Liceul Tehnologic din Uricani pe primul loc în judeţ la nivelul Liceelor de profil.
Sunt acestea rezultate deosebite, obţinute prin multe ore şi zile de pregătire, prin lucrul în echipă elev-profesor, prin sprijinul moral şi material al părinţilor şi autorităţilor locale. Acestea din urmă se pregătesc să-i răsplătească aşa cum se cuvine, şi în acest an, atât pe elevii olimpici cât şi pe cei care, la nivelul clasei lor, s-au străduit să fie cei mai buni.
Felicitări tuturor – elevi, profesori, părinţi – şi rezultate cel puţin la fel de frumoase ca cele de până acum.
Aurelia HIRGHIDUŞIInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter