17.05.2017,  18:13:49 | 1 comentariu | 1816 vizualizari
Se modernizează drumul au ba?
de Corneliu BRAN

Deşi există bani prevăzuţi în acest an pentru această lucrare la consiliul judeţean şi există o firmă câştigătoare, dacă se trece de faza de contestaţii, atunci cei 4 km de drum din Parâng intră din iunie în lucrări de modernizare. Dacă nu se trece de această fază, atunci Dumnezeu cu mila şi anul acesta!

Veşnica şi „idilica” problemă, „drumul din Parâng”, mai exact porţiunea Rusu-staţiune, este „pe cale să se rezolve şi din luna iunie a acestui an să înceapă în sfârşit lucrările”. Vestea ne-a fost comunicată de preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH) după ce l-am întrebat miercuri ce se mai aude cu acest important drum pentru turismul local din Petroşani.
„Suntem la faza soluţionărilor contestaţiilor de la licitaţie, firmele de pe locul doi şi trei au contestat firma câştigătoare, SC Trans Construct Import-Export. Eu sper ca în luna mai să se închieie această procedură cu bine şi din iunie să ne apucăm de treabă. Că dacă nu iar trece vremea şi se pierde mult şi din acest an. La capitolul firme ce au participat la licitaţie pentru această importantă lucrare eu nu doresc să mă focusez pe o anumită firmă, merg pe obiectivitate şi din acest punct de vedere vă pot spune că această firmă a câştigat cu un preţ de 63% din valoarea proiectului. Pentru noi, consiliul judeţean, această reducere contează foarte mult, noi finanţând această lucrare aflată în programul nostru investiţional”, a declarat pentru ZVJ preşedintele CJH, Mircea Bobora.
Trebuie amintit aici faptul că, pentru modernizarea celor 4 kilometri de drum judeţean din Parâng, valoarea estimată a achiziţiei publice, fără TVA, a fost de 16.596.325,15 lei. Pentru alte amenajări ce ţin de protecţia mediului, ţinând cont că drumul şerpuieşte printr-o zonă de munte cu totul specială, vor fi alocaţi 149.000 lei. În acelaşi timp, pentru construcţii speciale şi instalaţii sunt puse la bătaie 16.209.956,15 lei. Nu în ultimul rând, organizarea de şatier are dispusă suma de 237.530 lei. 
Trebuie să spunem în încheiere că celelalte două firme care au depus contestaţie sunt două societăţi de care se vorbeşte prin Deva şi Petroşani că ar fi apropiate fostului preşedinte al consiliului judeţean, Mircea Ioan Moloţ, fost penelist şef, actualmente şef în cadrul ALDE. Firmele de care vorbim se numesc Drupo SRL Călan şi Viva Construct SRL Deva, firme care au câştigat în trecut mai multe contracte pe lucrări finanţate de CJH. Culmea faptului este că şi firma câştigătoare de care ne vorbeşte actualul preşedinte social-democrat se află, ca şi firma Viva Construct, într-un dosar instrumentat de DNA! Mai mult decât atât, gura lumii din Deva şi mai mulţi jurnalişti vorbesc că în trecut au existat „legături strânse între fostul preşedinte al consiliului judeţean şi unul dintre cei ce conduc destinele acestei firme”, exact ca în cazul celor două firme contestatare...  Iată ce mică e lumea hunedoreană şi iată ce de „coincidenţe”, de tot felul, aflăm cu toţii!
Până una-alta pe cei din Valea Jiului şi din Petroşani îi interesează însă mai puţin disputa politico-comercială sau lupta pentru influenţă şi putere a unora şi altora dintre politicienii noştri şi mai mult modernizarea acestui drum. Iar dacă există nereguli, DNA şi celelalte instituţii ale statului să facă dreptate, acesta fiind rolul lor. Să sperăm că din iunie, cel târziu finalul lunii, cum susţine oficialul devean, constructorul să se apuce de treabă. Asta ar fi partea plină a paharului. Că dacă nu, vorba aceluiaşi Mircea Bobora, trece şi acest an degeaba... după vreo alţi cinci de promisiuni deşarte, am completa noi!


Comentarii articol (1 )

#1 Mihai17.05.2017,  23:46:57
Sa nu aiba drumul din Parang soarta drumurilor spre Herculane (motive si amanari de la an la an) , drumul DN7A spre Voineasa (motive ca firma mai vor mai multi bani si se tot amana de la an la an) , gara Petrosani , domeniul schiabil Parang , ....Degeaba valea jiului a votat tot timpul cu PSD .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter