17.05.2017,  19:07:44 | 0 comentarii | 1146 vizualizari
Desfăşurat la Biblioteca Universităţii din Petroşani, / Târgul de cariere „Student Jobs” a adunat zeci de studenţi şi mai mulţi angajatori
de Corneliu BRAN

Marţi, 16 mai, sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, în organizarea Casei de Cultură a Studenţilor Petroşani în parteneriat cu Universitatea din Petroşani, la Sala de Conferinţe a Bibliotecii Universităţii a avut loc un interesant „târg de cariere”, intitulat „Student Jobs”. 

Probabil că titlul acţiunii sugerează exact ce s-a dorit să se spună prin acest eveniment şi poate că şi de aceea câteva zeci de studenţi au fost şi direct interesaţi fiind prezenţi în sală. Alături de directorul Casei de Cultură a Studenţilor Petroşani, doamna profesoară Lavinia Hulea, şi de aceşti tineri ce frecventează cursurile universităţii s-au aflat şi câţiva reprezentanţi ai firmelor: General Trans Petroşani, Compania de PR, Marmis Mobila, SIP SA şi Centrul de Calcul INFO ’98 Petroşani. În sală s-au aflat şi câteva cadre universitare.
După prezentările făcute de către moderatorul acţiunii, câţiva dintre cei angajatorii prezenţi le-au vorbit deschis tinerilor despre ceea ce înseamnă a fi bine pregătit într-un domeniu sau altul, menţionând rolul facultăţii în dezvoltarea acestei pregătiri pentru o nouă etapă a vieţii. Nu în ultimul rând s-a pus accent în cele spuse tinerilor şi pe ce trebuie făcut la un interviu şi cum să se prezinte cel interesat să se angajeze, cum se realizează un CV şi care sunt toţi paşii ce trebuie făcuţi pentru ca relaţia angajator-student căutător de un job să decurgă cât mai bine şi să existe şanse de angajare. 
„Târgul de cariere se adresează în mod direct studenţilor Universităţii din Petroşani. După cum aţi putut vedea, studenţii prezenţi au putut fi informaţi despre posibilitatea de a avea acces pe piaţa muncii, despre ceea ce trebuie să conţină CV-urile pentru ca ei să aibă acces pe piaţa muncii. Tinerii au fost invitaţi să-şi depună CV-urile la Casa de Cultură a Studenţilor, unde personal mă ocup de ele şi vor fi transmise acolo unde trebuie. Pot să vă spun că avem deja 35 de CV-uri primite la instituţia noastră, plus cele de azi care vor fi depuse după acţiune. Noi avem legături cu o parte din jucătorii de pe piaţa muncii locale şi de aceea spun că CV-urile vor ajunge unde trebuie. Unii dintre angajatori n-au putut să fie prezenţi azi, dar ştim că doresc să angajeze studenţi sau tineri absolvenţi şi de aceea lucrăm şi ţinem legătura cu ei”, a declarat pentru ZVJ directorul Lavinia Hulea.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter