18.05.2017,  14:30:10 | 1 comentariu | 2566 vizualizari GALERIE:     FOTO    
O stradă din Petroşani nu poate fi asfaltată pentru că mare parte este proprietate privată
de Alina PIPAN

Poate este prea mult spus stradă când vorbim de această cale de acces, dar ea deserveşte vreo câteva zeci de case. Este vorba de strada paralelă cu Sălătrucul, cu intrarea de pe Gogiu Nicuşor, bloc 23B, şi coboară până în zona Căsuţa Albastră. 
În Aeroport Primăria Petroşani a asfaltat în anii trecuţi toate străzile şi străduţele, a amenajat trotuarele şi se circulă bine peste tot, inclusiv pe centură. A fost asfaltată şi zona Saşa. Practic, putem spune că din acest punct de vedere nu sunt probleme. Dar zona amintită a ieşit din vizorul administraţiei locale, şi locatarii nu ştiu de ce.  Am primit sesizarea de la proprietarii unei case de pe strada respectivă, o stradă de pământ care se face mocirlă la fiecare ploaie, iar când este uscat, din cauza traficului maşinilor, se umplu casele de praf. 
„Strada pe care locuim este o stradă de pământ, îngustă, plină de gropi. Noi am mai pus în gropi pe ici, pe colo ţiglă spartă ori nisip, ca să mai nivelăm, dar astea sunt soluţii de moment. În dreptul casei mele, dacă nu umplu denivelările, maşinile mi se urcă pe poartă în sus, pentru că intră din ce în ce mai aproape de poarta mea ca să poată trece pe drum. Noi am mai întrebat la primărie de ce nu se asfaltează şi strada noastră, dar ni s-a spus că ea figurează deja ca asfaltată. Proble­ma este că nici nu ştiu exact ce stradă este, i se spune Sălătruc, după pârâu, dar eu şi vecinii avem pe buletin adrese diferite. Unii au strada Venus, alţii Aviatorilor, de fapt intrarea pe stradă este în spate la Gociu Nicuşor, bl. 23B. Înainte nu era aşa problemă cu drumul, dar de când a fost realizat de primărie podul peste Sălătruc intră mai multe maşini şi s-a făcut praf”, spune locatara. 
Directorul Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat, Daniel Vişan,  spune că în zona respectivă este o problemă, de fapt drumul nu este în proprietatea primăriei, este proprietate privată, cel puţin mare parte din el.  A fost greu să îi explicăm domnului Vişan unde este de fapt drumul, pentru că nu aveam un nume de stradă concret, dar am luat-o băbeşte şi a înţeles imediat, pentru că ştie toate zonele Petroşaniului ca în palmă. „Strada respectivă de care vorbiţi dumneavoastră este o zonă cu probleme, sincer nu ştiu cum vom putea asfalta vreodată acolo pentru că strada este practic proprietate privată, nu aparţine domeniului public. Asta este problema”. 
Răspunsul ne-a uimit, nu credeam că există asemenea situaţii în Petroşani, dar mai uimită a fost familia care apelase la noi, pentru că ea, spre deosebire de majoritatea vecinilor de pe acea stradă lungă, intabulase proprietatea, o procedură care a costat o groază de bani, şi pe care probabil de aceea nu o urmează şi ceilalţi proprietari. Actele cadastrale spun că strada pe care au casa se numeşte Venus şi aparţine Statului Român şi intră în administrarea Primăriei Petroşani. Cert este că situaţia cadastrală a străzii este incertă, din moment ce nici Apa Serv Valea Jiului nu a extins reţeaua de canalizare în această zonă, iar unele case nu au nici acum canalizare. Practic, ca pe viitor să aibă loc investiţii, ar trebui ca fiecare proprietar să facă intabularea proprietăţii, sau parcelare, şi să se stabilească exact cât aparţine statului şi cât aparţine proprietarului, deci să se fixeze limitele de proprietate. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 petre19.05.2017,  18:56:20
Primăria Petrosani nu a asfaltat nicio strada din afara orașului, P rimaris Petrila le-a asfaltat pe toate oare unde e o problema?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter