30.05.2017,  18:21:06 | 0 comentarii | 1408 vizualizari
Din cauza reducerii numărului de posturi în organigrama primarului / Postul de salvamar la bazin, scos din calcul!
de Alina PIPAN

Organigrama aparatului de specialitate al primarului de la Petroşani a fost modificată, scoţându-se câteva posturi neocupate, pentru a face loc altora.

Problema este că organigrama nu poate fi completată cu posturi, oricâte şi oricum decide administraţia locală, numărul de posturi fiind prestabilit de Prefectura Hunedoara.
Organigrama este şi încărcată de posturi care ar trebui să nu mai fie subordonate primăriei, ci cluburilor de specialitate. De exemplu, posturile de la Bazinul de înot şi cele de la Clubul „Jiul” sunt subordonate primăriei. Aşadar, înfiinţarea unui nou departament înseamnă desfiinţarea altor posturi pentru a menţine un număr constant. 
De data aceasta a fost nevoie de desfiinţarea unui post de salvamar de la Bazinul de înot. Postul nu a fost ocupat niciodată, deşi a fost scos de două ori la concurs. Legea permite funcţionarea acestor bazine fără salvamar, aşa cum legea interzice angajarea antrenorilor la bazinele de înot. Pentru că trebuie să facă loc în organigramă şi angajaţilor de la cinematograf, care va fi funcţional din toamnă, se renunţă la posturile neocupate. 
Consilierul local Milu Vladislav a fost uimit de această decizie, mai ales că face parte din consiliul de administraţie la acest club, dar consiliul nu este consultat niciodată despre aceste decizii. „Nu ne cheamă nimeni să vedem ce se întâmplă la stadion sau la bazinul de înot. Eu am mai propus şi data trecută când am discutat despre bazinul de înot că este nevoie de un salvamar, nu putem renunţa chiar aşa uşor. Acesta este şi motivul pentru care eu voi fi împotrivă pentru desfiinţarea acestui post”.
Secretarul Negoe a explicat că „desfiinţarea postului de salvamar este impusă de faptul că ne-a scăzut numărul de posturi prin Ordinul Prefectului, din cauza aceasta am revocat şi HCL nr.52/2017 şi trebuie să desfiinţăm un post de la CSM pentru a ne încadra în numărul de posturi. Am întrebat pe dl. administrator dacă între un post de salvamar şi două femei de serviciu ce are nevoie mai mult. Dumnealui mi-a spus că are nevoie de două femei de serviciu, că trebuie să fie curăţenie, şi mi-a mai spus că fiind acei instructori momentan treaba salvamarului o fac aceştia”.
Crucea Roşie intenţionează să lanseze un parteneriat cu primăria şi să iniţieze echipe de voluntari care să se ocupe inclusiv de Bazinul de înot, pentru că antrenorii nu sunt în permanenţă acolo. În plus, legea prevede că în bazele sportive este nevoie de puncte de prim ajutor şi atât.
„Şi noi ne-am dorit să angajăm salvamar, am şi ţinut concurs de vreo două ori, dar nu am găsit un om care să aibă calificarea necesară pentru ocuparea acestei funcţii, şi dacă suntem riguroşi în acest sens nu ne ajunge un salvamar, ne-ar trebui cel puţin doi să facă pe schimburi. Deocamdată legea nu ne impune acest lucru şi aceşti instructori îşi asumă răspunderea pentru acei copii, în rest pentru cei care vin la bazin ei vin însoţiţi de către părinţi. La bazin este tot timpul cineva care supraveghează. Când se va putea vă asigur că vom scoate din nou la concurs aceste posturi. Să ştiţi că ne lovim de foarte multe probleme legate de organigramă şi de lipsa de personal”, a menţionat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
În cazul în care se depăşeşte numărul de posturi aprobat de prefectură, finanţele taie cotele defalcate ale primăriei în cauză. Cu toate că s-a modificat legea sportului, dacă la cluburile sportive nu se va modifica legislaţia şi nu vor fi scoase din aparatul de specialitate al primarului, nu pot fi angajaţi nici antrenorii direct de către club, şi numărul de personal rămâne limitat. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter