08.06.2017,  19:06:41 | 0 comentarii | 1304 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Dacă unii vorbesc numai să se afle în treabă, adevărul este că / Pe şantierul instalaţiei de desulfurare a gazelor de ardere şi a celei de colectare, transport şi depozitare a zgurii şi cenuşii în şlam dens de la SE Paroşeni s-a început lucrul în a treia decadă a lunii aprilie
de Gheorghe OLTEANU

Ieri dimineaţă, după o oră şi ceva de stat în şantierul instalaţiei de desulfurare a gazelor de ardere şi a acelei de colectare, transport şi depozitare a zgurii şi cenuşii în şlam dens de la SE Paroşeni, mi-a fost clar de ce unele publicaţii au relatat, în mod voit răutăcios, faptul că, pe şantier, bate vântul. Adică, mai pe şleau, că, de fapt, în 26 aprilie, când s-a scris şi la noi în ziar,  nu s-ar fi reluat lucrul, totul fiind numai şi numai laude.

Răutatea asta,
pentru că altfel nu poate fi numită, este generată de faptul că „Ziarul Văii Jiului”, la care am onoarea să fiu redactor, este singura publicaţie acreditată să scrie despre lucrările de pe şantierul din incinta Termocentralei Paroşeni. A făcut-o prin intermediul subsemnatului, lună de lună, încă de la inaugurare şi până acum doi ani când, din cauze independente de SC Tecnoservice Bucureşti SA, lucrările au fost suspendate. Acum, că ele s-au reluat, este o onoare pentru mine să fi fost înştiinţat de continuarea colaborării dintre ziar şi binecunoscuta şi apreciata firmă de construcţii bucureşteană.

La domnul ing. Octavian Dobrescu,
şeful de şantier, m-am prezentat la 10:30, oră la care-i promisesem că voi fi la dumnealui în birou. Nu fusesem singurul pe care-l aştepta. „Trăgeau” de el, cum se spune, câţiva domni ingineri, reprezentanţi ai societăţilor care lucrează la Paroşeni ca subcontractori. Le-a arătat şi domniilor lor ce s-a început, la ce se lucrează şi ce mai e de făcut. În plus, domnul ing. Octavian Dobrescu a vrut să le afle părerea privind locul pe care va fi amplasată macaraua de 300 de tone care urmează să fie adusă. Cea cu care s-a lucrat până acum era una turn, pe când cea aşteptată este mobilă şi cu un braţ de 70 de metri. Eu l-am ascultat şi mi-am consemnat conştiincios tot ce şeful de şantier a grăit, aşa că, acum, pot să enumăr atât lucrările făcute din aprilie încoace, cât şi pe cele aflate în derulare. 

În interiorul absorberului
au fost ridicate schelele, în vederea montării instalaţiei rămase de pus la locul ei. Schelele şi capătul de sus al absorberului apar superb în strălucirea bliţului aparatului de fotografiat. Schele s-au montat şi la cele două rezervoare de avarie, la care se merge mai departe cu acoperirea cu cauciuc pe interior. Se realizează traseul de cabluri în continuarea celui deja executat. Acesta vine din zona pompelor de recirculare până la coşul de fum existent. I-am văzut la lucru pe electricienii care pozează şi conectează cablurile de alimentare din transformatoarele de forţă şi dulapurile de 0,4 kV şi 0,7 kV din staţia electrică. În zona DSS o echipă realizează fundaţiile pentru restul estacadelor. În zona electrofiltrelor şi a celor două cazane (cel al grupului IV şi cel al CAF-ului) se pun pe poziţie rezervoarele de cenuşă. „Consorţiul LAB-Tecnoservice, a precizat domnul ing. Octavian Dobrescu, a promis finalizarea lucrărilor mecanice până la sfârşitul acestui an, deşi, conform condiţiilor contractuale, termenul ar fi fost luna mai 2018”. 

N-a dispărut şi nu s-a
deteriorat nimic în răstimpul în care şantierul de la SE Paroşeni nu a simţit pulsul muncii. SC Tecnoservice Bucureşti SA a asigurat paza, iar acum, când activitatea s-a reluat, a fost verificat absolut totul, pentru a nu exista probleme ulterior. Un amănunt peste care nu pot trece. Înainte de a intra în şantier a trebuit să merg, echipat corespunzător, în biroul domnului ing. Gheorghe Avram, şeful Compartimentului de Securitate şi Siguranţă a Muncii. Am încercat eu să-l ocolesc, dar n-a ţinut. Omul m-a „filmat” din prima, aşa că a trebuit să-l vizitez. Şi e bine c-am făcut-o, fiindcă, vorba lui, pe un şantier poţi călca pe-un cui sau să-ţi aterizeze ceva pe cască. Un sfat bun, mai ales că, de acum încolo, am să revin lunar pe şantierul instalaţiei de desulfurare a gazelor de ardere şi a celei de colectare, transport şi depozitare a zgurii şi cenuşii în şlam dens de la Termocentrala Paroşeni. Şantier pe care, de la finele lui aprilie, nu s-a stat. S-a lucrat de la bun început şi se lucrează şi acum.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter