11.06.2017,  17:07:07 | 0 comentarii | 955 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Petroşani / Au fost vineri „super pozitivi”
de Corneliu BRAN

Asociaţia „Pozitiv Life” din Sibiu şi-a propus ca şi obiectiv de bază prin Programul internaţional „Viaţa la pozitiv”, început acum şase ani, să „promoveze şi să susţină modele de excelenţă în educaţie, exemple de bună practică eficiente, care să contribuie la dezvoltarea personală a copiilor, tinerilor şi părinţilor lor, dar şi ale cadrelor didactice care-i pregătesc pe aceştia, prin dobândirea de competenţe utile şi necesare societăţii”.
Vineri, 9 iunie, am fost prezenţi la o acţiune din cadrul programului „Viaţa la pozitiv”derulată la Petroşani.
83 de şcoli din România şi una din Republica Moldova au aderat la acest program în 2017. 
În acest program internaţional sunt implicate şi două şcoli gimnaziale din Valea Jiului: Şcoala Gimnazială nr. 7 din Petroşani şi Şcoala Gimnazială „Sfânta Varvara” din Aninoasa.
În ultima zi de lucru a săptămânii tocmai încheiate, la Primăria municipiului Petroşani, în Sala de Marmură, în cadrul programului menţionat mai sus a avut loc spectacolul „Iubeşte lumea dar crezi în tine!”, organizat de elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 7 Petroşani.
Profesorul de biologie al acestei şcoli, doamna Cristina Sîrbu, totodată şi preşedintele filialei de Cruce Roşie din Petroşani, este persoana ce s-a implicat activ în organizarea acestui eveniment, susţinută bineînţeles şi de alte cadre didactice, de copiii şcolii şi de părinţii lor. Acest fapt este oarecum de la sine înţeles, ţinând cont că doamna Cristina Sîrbu este şi cadrul didactic din această şcoală din Cartierul Aeroport ce s-a ocupat îndeaproape pe tot parcursul anului şcolar de coordonarea elevilor şi părinţilor lor în cadrul activităţilor legate de proiectele programului. 
„Avem în derulare acest program internaţional, cu trei proiecte la alegere, plus alte trei obligatorii, dintr-un număr total de 25. Acum suntem în ultima etapă din acest an şcolar, ce prevede şi organizarea acestui spectacol, intitulat: Iubeşte lumea dar crezi în tine! Acesta a fost pregătit de copiii de la şcoala noastră şi cu această ocazie avem printre noi şi invitaţi de seamă de la Sibiu din cadrul Asociaţiei Pozitiv Life, printre aceştia fiind chiar şi fondatorul Programului Viaţa la pozitiv, domnul Cosmin Chelcea”, ne-a declarat Cristina Sîrbu înainte de începerea spectacolului.
Tot de la dumneaei am mai aflat că finanţarea pentru activităţile din cadrul acestor proiecte a fost făcută de şcoală, prin părinţii elevilor, dar şi prin talentul şi priceperea  copiilor. Aceştia „au strâns nişte bani în cadrul unor expoziţii cu vânzare realizate de ei, iniţiative reuşite prin care au putut apoi să facă tot felul de donaţii”.
„De altfel au existat tot felul de activităţi de voluntariat desfăşurate în cadrul proiectelor derulate, prin care elevii au putut să susţină diverse preocupări educaţionale ce au stat practic la baza acestui program internaţional”, ne-a mai spus profesorul-coordonator.
Revenind la spectacolul în sine, acesta a fost o reuşită.
Am stat puţin de vorbă şi cu jurnalistul Cosmin Chelcea, fondatorul „Viaţa la pozitiv” şi preşedintele Asociaţiei „Pozitiv Life” din Sibiu.
„În urmă cu 6 ani am fondat cu un colegiu un program internaţional intitulat Viaţa la pozitiv. Iată că în 2017 suntem prezenţi cu acest program în 83 de localităţi din România şi una din Republica Moldova. Dintre acestea, două localităţi sunt de aici din Valea Jiului, respectiv din Petroşani şi Aninoasa, prin cele două şcoli implicate”, ne-a specificat pentru început interlocutorul nostru.
Cosmin Chelcea ne-a răspuns şi la întrebarea: „De ce spunem că vorbim de un program educaţional în cazul de faţă?”. 
„Simplu, deoarece vorbim de 25 de proiecte în cadrul acestui program ce se adresează elevilor, studenţilor, tinerilor în general, proiecte legate de petrecerea timpului liber, sau de înţelegerea de către ei a termenului de voluntariat. Fireşte, în acelaşi timp dorim să-i atragem înspre program şi pe părinţii lor şi pe cei din comunităţile locale, astfel încât, cu toţii, să ajungă să fie mai aproape de şcoala unde aceşti tineri învaţă dar şi de comunităţile locale respective. S-a reuşit în cei şase ani de activitate să dezvoltăm foarte bine această dorinţă de implicare a multor părinţi şi tineri, elevi sau studenţi dar şi a multor cetăţeni din comunităţile în care sunt implicate aceste instituţii de învăţământ”. 
Legat de sursa de finanţare a proiectelor din cadrul programului, Cosmin Chelcea a menţionat: „Nu există o sumă de finanţare fixă! Vedeţi dumneavoastră, de multe ori se spune că educaţia nu produce nimic palpabil...  Eu contrazic această idee. De ce? Deoarece în fiecare an şcolile înscrise în program au la dispoziţie 20-25 de proiecte, din acestea trebuind să-şi aleagă, obligatoriu, trei proiecte. Odată ce aceste proiecte sunt puse în practică, aproape imediat, în fiecare localitate, se identifică anumite posibilităţi de finanţare...  Iar aici dau doar exemplul Sibiului, unde sunt implicate Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, Consiliul Judeţean Sibiu, plus anumiţi sponsori sau investitori locali. Iar acest lucru se întâmplă peste tot prin ţară, nu doar la Sibiu. De aceea suntem fericiţi că cei din comunităţile locale au înţeles şi se implică an de an din ce în ce mai mult”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter