18.06.2017,  22:23:35 | 0 comentarii | 1444 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Colegiul Economic “Hermes”, / De trei ori, bravo!
de Ziarul Vaii Jiului

La 15 iunie, la Palatul Parlamentului României s-a desfăşurat Festivitatea de decernare a titlului „Şcoala Europeană” 2017.

La eveniment au participat: ministrul educaţiei - domnul Pavel Năstase, secretarul de stat - d-na Ariana Oana Bucur, doamna senator Ecaterina Andronescu, directorul general M.E.N. - domnul Alin Păunescu, directorul ANPCDEFP - doamna Monica Calotă, reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Institutului Român pentru Educaţie. 
Această ediţie a avut o încărcătură simbolică aparte, deoarece anul 2017 marchează împlinirea a 60 de ani (25 martie 1957) de la semnarea Tratatului de la Roma prin care a fost instituită Comunitatea Economică Europeană (EEC). De asemenea, se împlinesc 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale, 20 de ani de la prima participare a şcolilor româneşti la aceste programe europene şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană (1 ianuarie 2007).
Evaluarea candidaturilor s-a realizat pe baza următoarelor criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare; integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene în programul curent al şcolii; performanţele şcolare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naţionale, olimpiade şi concursuri şcolare, asigurarea egalităţii de şanse şi facilitarea accesului la educaţie; continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe europene, strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor); dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană şi calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale pentru perioada 2014-2017, formularul de candidatură şi portofoliul ilustrativ).
Cu 168 puncte, pe poziţia a 14-a, Colegiul Economic „Hermes” a obţinut pentru a treia oară consecutiv această distincţie, urmând a primi şi un bonus de 5.000 de lei din partea Ministerului Educaţiei Naţionale. Obţinerea titlului „Şcoală Europeană” conferă instituţiei noastre recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile depuse pentru menţinerea titlului obţinut, la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide.
Colegiul Economic „Hermes” este singura unitate de învăţământ din Valea Jiului deţinătoare a titlului „Şcoală Europeană”!
Felicitări elevilor şi cadrelor didactice!        
Echipa managerială 
Prof. Florentina PETRESCU
Prof. Rodica PASCALInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter