18.06.2017,  22:24:35 | 0 comentarii | 1545 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Petrila / Sfârşit de an şcolar „Altfel”
de Ziarul Vaii Jiului

Pentru elevii clasei a III-a de la Şcoala Gimnazială Nr.6 din Petrila, încheierea anului şcolar a inclus – în afară de activităţile festive consacrate – o frumoasă acţiune cu puternic impact educativ în planul educaţiei patriotice a tinerei generaţii.

Prin preocuparea prof. Corina Herbei şi a bibliotecarei Raluca Cocolan şi în colaborare cu Subfiliala Petrila a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” a avut loc joi, 15 iunie, acţiunea „Omagiu Eroilor neamului”. Printre invitaţii care au răspuns „prezent” am remarcat –  cu regretul de a nu avea o participare mai numeroasă - prezenţa prof. Anca Manoliu – preşedinte al Asociaţiei „Les amis de France” din Petrila, prof. Florin Ulric (preşedintele Cercului Cultul Eroilor de la Şoala Gimnazială 1-6 Petrila) şi a unui grup de ofiţeri în rezervă şi retragere din Petrila şi Petroşani.
Acţiunea s-a desfăşurat la Mausoleul Eroilor Necunoscuţi din Lonea, o adevărată bijuterie arhitectonică ridicată prin contribuţia exclusivă şi din iniţiativa Direcţiunii Minelor Statului Lonea – director administrativ fiind inimosul Nicolae Gavrilescu – şi sfinţită în 5 iunie 1924 cu prilejul Zilei Înălţării Domnului care este în acelaşi timp şi Ziua Eroilor. Sfinţirea a avut loc în cadrul unei ample manifestări omagiale, relatată pe larg în articolul „O vrednică pomenire”, de „Gazeta Jiului” ziar fondat de către Gheorghe Tătărescu – viitor prim–ministru al României. (Să nu uităm că Marian Boboc, redactorul şef al ZVJ, a publicat pentru prima dată în presă în „Prăvălia cu istorii” documentarul cu istoricul mausoleului, povestea fiind preluată de mulţi fără a-l cita, ca şi cum ei ar fi documentat în biblioteci şi arhive; ruşine lor! – n.r.). Elevii petrileni au adus şi ei un omagiu  eroilor căzuţi pentru ţară, printr-un frumos program artistic, care a urmat alocuţiunii col.(rtr.) Adrian Ronai – preşedinte al Subfilialei Petrila a Asociaţiei Cultul Eroilor „Regina Maria”. Folosind cadrul festiv creat, a fost înmânată şi Diploma pentru locul întâi obţinut de eleva Olariu Izabela, care, împreună cu eleva Roxana Moţ – ambele membre ale Cercului Cultul Eroilor de la Şcoala 1-6 Petrila - au participat la concursul interjudeţean „Un secol de la eroismul lor” desfăşurat nu cu mult timp înainte la Comarnic, jud. Prahova.
Adrian RONAIInformatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter