19.06.2017,  20:22:31 | 0 comentarii | 2042 vizualizari
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi - un om, o vorbă: „Sunt foarte bucuros acum că am putut să introduc gazul în Colonie şi că am putut să-mi ţin promisiunea faţă de oameni”
de Corneliu BRAN

Răspundem azi mai multor persoane din Colonia Petroşani care ne-au tot întrebat „ce se mai aude cu reţeaua de gaz metan din Colonia Petroşani şi când vom putea face cereri să avem această utilitate în casă?”.


Chiar dacă lucrurile par simple, ele nu stau deloc aşa. Însă un lucru este cert:  la finalul lunii acesteia se va face recepţia la lucrarea efectuată şi plătită de primărie privind magistrala de gaz metan. Acest lucru ne-a fost comunicat de surse din interiorul E-ON Gaz. După recepţia acestei lucrări, cetăţenii pot depune cereri de introducere a gazului metan. Numai că aceste cereri nu sunt imediat şi aprobate. Cetăţenii trebuie să ştie că vor suporta costurile de branşare nu doar pe ceea ce ţine de gospodăria dumnealor, ci şi de lucrarea ce ţine de la coloana principală şi până la gospodărie. De ce acest lucru? Lucrurile sunt simple: furnizorul de gaz nu investeşte în zone unde constată că lucrarea nu e rentabilă. Acest lucru se stabileşte după o analiză de rentabilitate făcută de specialiştii firmei E-ON Energie România. Acest lucru l-am aflat tot din cadrul surselor locale ale acestei firme, confirmat ulterior şi de ofiţerul de presă, Florentina Magiar, care de altfel ne-a promis până la finalul săptămânii şi un răspuns scris în ceea ce priveşte aceste analize pe cartierul respectiv (dacă au fost făcute sau dacă nu, când vor fi efectuate).
Faptul că furnizorul de gaz nu prea e interesat de acest cartier nu este o noutate, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi susţinând luni, 19 iunie, într-o declaraţie acordată ziarului nostru că dacă primăria n-ar fi insistat şi plătit lucrarea, nici astăzi în colonie nu s-ar fi montat magistrala de gaz deoarece E-ON a considerat că această investiţie n-ar fi rentabilă pentru ei.
„Este o promisiune a mea din campania electorală şi iată că, după multă muncă şi bani investiţi, am reuşit să avem gata magistrala de gaz din Colonie. De la aceasta se vor putea face ramificaţii de conducte secundare în tot cartierul. Referitor la ce mi-aţi spus, interesul celor de la E-ON a fost întotdeauna scăzut deoarece au considerat că nu e rentabilă pentru firmă această investiţie. Dacă n-am fi plătit lucrarea, nici azi nu se întâmpla nimic. Doar pe Staţia de Reglare şi Măsurare (S.R.M.) am plătit aproximativ două miliarde lei! Spun asta ca să vă daţi seama că n-a fost deloc ieftin acest proiect, iar directorul Daniel Vişan poate spune toate sumele investite. Dar sunt foarte bucuros că am introdus gazul în Colonie şi că am putut să-mi ţin promisiunea faţă de oameni. În legătură cu soluţia tehnică, cred că am ales soluţia cea mai bună împreună cu specialişti de la E-ON, nu ne puteam permite să facem trei S.R.M.-uri, cineva a venit cu această idee pe motiv că ar fi mai bine. Şi aşa am plătit bani mulţi, dar să mai fi făcut încă două SRM-uri, vă daţi seama cât ar fi costat? Pe de altă parte, vă pot spune că noi am calculat în aşa fel încât această magistrală de gaz să poată fi suficientă pentru întreaga capacitate a gospodăriilor plus 50%. Practic, vor exista şi debit şi presiune suficiente.
Ca să răspund şi oamenilor care se tot interesează şi pe la noi pe la primărie, deşi nu aici trebuie să o facă, ci la E-ON Energie România, furnizorul de gaz, le pot spune că după ce lucrarea va fi recepţionată, am înţeles şi eu că undeva pe la finele lunii, dumnealor vor putea merge să depună cereri pentru această utilitate. Apoi vom vedea. Dacă E-ON nu va dori să investească în reţele secundare, vom investi noi şi cetăţenii care vor dori, practic viitorii beneficiari, astfel încât, încet, dar sigur, tot mai multe familii din acest cartier să-şi poată introduce gazul metan în gospodării. Lucrările vor trebui efectuate din câte ştiu de firme autorizate de ANRE. Şi poate, cine ştie, cei de la E-ON vor găsi anumite străzi din Colonie unde se rentează pentru firmă să facă investiţia. În acest caz e clar că contribuţia pe gospodărie pentru branşarea la gaz va fi mai mică. Vom vedea, nu mai e mult...”, a menţionat pentru ZVJ primarul municipiului Petroşani.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter