27.06.2017,  19:51:48 | 1 comentariu | 1707 vizualizari
Colonia Petroşani / Introducerea gazului. Vedere (nu prea clară) dinspre Delgaz Grid S.A.
de Corneliu BRAN

Două sunt chestiunile ce au fost clarificate de Florentina Maghiar, ofiţerul de presă al Delgaz Grid (a se delimita de furnizor, firma E-ON Energie România, chiar dacă ambele fac parte din Grupul E-ON!): 1. unde se vor depune cererile de solicitare a acestei utilităţi de către cetăţenii din Colonia Petroşani; 2. dacă firma a efectuat cumva deja un studiu de rentabilitate legat de lucrările de introducere a conductelor secundare, astfel încât apoi să se ştie dacă Delgaz Grid va efectua sau nu aceste lucrări? Dacă răspunsul ar fi afirmativ, costurile suportate de cetăţeni ar fi mult mai mici, ele ar fi legate doar de distanţa de la coloana secundară şi până în locuinţă. În caz contrar, cetăţenii trebuie să plătească şi toată lucrarea de introducere a coloanei secundare - de la coloana principală şi până în casă.
S-a întâmplat însă să fie răspunsul exact cum a fost şi când primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a solicitat în urmă cu câţiva ani un răspuns legat de acest studiu de rentabilitate pentru Colonia Petroşani: NU S-A FĂCUT DEOCAMDATĂ NICIUN STUDIU! Aşa ne-a spus cu subiect şi predicat doamna Maghiar. Diferenţa faţă de răspunsul primit de edilul Petroşaniului în trecut este că „acum acest studiu se va face după ce oamenii vor depune cereri, ca să vedem exact câţi doritori sunt”. 
Bun, bun, dar atunci despre ce „studiu” vorbim? Că dacă se stă să se vadă câte cereri sunt, acela nu se mai cheamă „studiu”, ci o constatare. I-am spus ofiţerului de presă că totuşi nu era normal ca doi-trei lucrători ai firmei de distribuţie să vină la Petroşani şi să meargă din poartă-n poartă cu nişte chestionare şi să le completeze, stând de vorbă cu oamenii din cartier? Aşa puteam vorbi de un studiu, după ce se completau acele chestionare şi după ce se făceau măsurătorile de rigoare la faţa locului, iar mai apoi specialiştii firmei realizau calcule pe baza acestor date obţinute. Ne-a răspuns foarte politicos că dumneaei n-are nicio vină, că aşa i s-a spus să ne spună şi aşa face, iar mai multe nu ştie... Şi cu asta basta...
Ce am mai aflat totuşi de la Florentina Maghiar este că, după ce va fi făcută recepţia la lucrare (de la coloana principală), primăria are obligaţia să anunţe public cetăţenii cartierului de acest fapt şi să-i îndrume să facă cereri. Cererile ce vor fi depuse, după cum ne-a spus aceeaşi sursă, atenţie, nu la caseria E-ON de la casa de cultură, ci la sediul de la Livezeni!
În încheiere amintim şi că primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a anunţat recent că ar fi bună o cooperare în trei: primăria, firma distribuitoare şi cetăţenii: „Aşa ar fi cel mai bine pentru oameni din punct de vedere financiar”... continuând însă tot el cu întrebarea: „Dar ştiu eu ce se va întâmpla în condiţiile în care şi când noi am vrut să se facă lucrarea pentru Colonie, ne-au spus că nu-i rentabilă şi într-un final a trebuit să plătim noi, administraţia locală?”. 
Rămâne de văzut ce va fi în acest caz.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 asew28.06.2017,  06:48:02
daca plateste fiecare locatar bransarea de la coloana principala pana la locul de consum atunci firma va veni cu cate o coloana pentru fiecare???sau ei vor sa ia banii si sa vina cu o coloana secundara pentru toate cererile .asi vrea sa stiu cum se numeste aceasta marsavie?/ .cine poate sa-mi spuna?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter