29.06.2017,  12:42:27 | 1 comentariu | 4322 vizualizari
Bruxelles / Primarul Buhăescu - întâlnire cu viitorul ministru delegat pentru Afaceri Europene
de Alina PIPAN

Zilele acestea primarul Uricaniului, Dănuţ Buhăescu, a ajuns la Bruxelles, în vizită la Parlamentul European. A făcut parte dintr-o delegaţie care s-a întâlnit cu Victor Negrescu, europarlamentar PSD din grupul PSE, care este nominalizat pentru a prelua funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene. 

Europarlamentarul a prezentat modul cum funcţionează mecanismele Fondurilor Europene de Coeziune şi implicarea unor europarlamentari români în a sprijini sau a bloca România în parcursul integrării Europene. În ultimii ani, primarul Dănuţ Buhăescu şi-a dat seama câte lucruri se pot realiza cu bani europeni, şi cât de repede decurg aceste proiecte comparativ cu cele guvernamentale. Tocmai de aceea a optat pentru atragerea unei finanţări europene, nu guvernamentale, în vederea anvelopării blocurilor de locuinţe. Şi în privinţa procedurilor de eligibilitate extrem de pretenţioase ale proiectelor de finanţare Buhăescu a avut nemulţumiri, dar a reuşit totuşi să semneze deja un contract de finanţare pentru regenerare urbană şi îl aşteaptă pe al doilea, cel de anvelopare. 
Când a fost întrebat despre cheia succesului în privinţa atragerii banilor europeni în ţară, primarul Buhăescu a fost tranşant: „Modul şi dorinţa sinceră şi patriotică de implicare a clasei politice româneşti prin promovarea oamenilor valoroşi, buni specialişti, neapărat cu viziune, şi racordaţi la noile provocări spre ceea ce doreşte a fi noua construcţie europeană, pot fi una dintre soluţiile de succes ale României, la pachet cu o guvernare stabilă şi responsabilă pentru România”.


Comentarii articol (1 )

#1 Dan29.06.2017,  13:36:49
Domnul primar Buhaescu poate face demersuri la Bruxelles pentru drumul spre Herculane , acum cateva luni se zbatea in parlamentul Romaniei .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter