03.11.2011,  08:28:28 | 0 comentarii | 527 vizualizari
Lenea şi şmenul s-au născut la Petroşani. Universitatea din Petroşani
de Ziarul Vaii Jiului

Licitaţiile şi contractele de achiziţie publică, adică toate treburile făcute cu bani de instituţiile de stat, indiferent de obiectul principal de activitate al acestora, sunt publice. Cine nu crede, n-are decât să-şi facă abonament la Monitorul"Oficial ori să caute pe “gogal, goagăl, gagăl”."Cum a zis Vanghelie şi a recomandat, de asemenea călduros, domnul preşedinte Băsescu.
Cum n-avem vreme şi nici spaţiu redacţional pentru a reproduce aici întreaga argumentaţie legală, le reamintim celor ce se fac că nu cunosc legea (pentru a ţine afacerile cu bani publici la secret) că, în conformitate cu preverile art. 11(1) din Legea 544/2001, “Orice autoritate contractantă, astfel cum este definită prin lege, are obligaţia să pună la dispoziţia persoanei fizice sau juridice interesate, în condiţiile prevăzute la art. 7, contractele de achiziţii publice”.
Având în vedere că Universitatea din"Petroşani a atribuit, de curând, un contract de lucrări de o valoare însemnată, am solicitat conducerii instituţiei să ne comunice data, numărul, obiectul şi valoarea celor două contracte prin societatea comercială privată desemnată câştigătoare a contractului a dovedit că a mai executat lucrări similare.
N-am făcut solicitarea asta, transmisă la deal în data de 29.07.2010, din plictiseală. Ci pentru că, spun sursele noastre, societatea declarată câştigătoare n-ar fi avut experienţa similară solicitată prin documentaţia de atribuire. Dacă ar fi vrut să respecte legea, dar şi să demonstreze că nu-i nimic necurat la mijloc, conducerea Universităţii din Petroşani ar fi putut răspunde acestei banale solicitări în doi timpi, trei mişcări şi vreo două zile lucrătoare. Chiar şi un avion de hârtie ar fi ajuns, de la Rectorat la redacţie, în două minute. Văzând însă că din deal nu vine miros de legalitate şi responsabilitate în relaţia cu mass media şi poporul plătitor de taxe şi impozite, am retransmis - în 11 august a.c. - solicitarea către Universitatea din Petroşani.
Cu stimă, cu mâna dreaptă şi cam puţine virgule, doi reprezentanţi ai instituţiei ne-au comunicat, în 17 august, următoarele: “Referitor la adresa d-voastră nr. 253/11.08.2010 vă comunicăm că informaţiile solicitate în măsura în care sunt publice vă vor fi puse la dispoziţie după data de 01.09.2010, întrucât personalul de specialitate este în concediu de odihnă”.
Trecem peste fenta asta cu concediul de odihnă. Fentă absolut nejustificată prin care, indirect, termenul pentru potenţialul răspuns devine mai mare de 30 de zile. Avem speranţa că, plasat cu burta la soare, “personalul de specialitate” va medita mai bine şi, aşa cum spune şi legea, va afla că informaţiile solicitate sunt perfect publice. Și ni le va comunica de îndată. Revenim.

P.S.: Trebuie, nu-i aşa?, personal de mare specialitate să copieze câteva cifre şi să întocmească o adresă...Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter