05.07.2017,  16:11:38 | 0 comentarii | 1706 vizualizari
Valea Jiului / Bacul a fost mai uşor anul acesta, dar nu pentru toţi
de Alina PIPAN

Astăzi au fost afişate rezultatele la bacalaureat. În Valea Jiului pentru bacalaureatul din acest an s-au înscris 947 de elevi. Dintre aceştia doar 618 au fost declaraţi admişi, ultima medie de bac fiind media 6, iar cea mai mare medie de bac înregistrată a fost 9,93. Cu toate că mulţi dintre elevi au declarat că probele au fost uşoare, nu au fost destul de uşoare pentru toţi. Este evident faptul că bacalaureatul nu este pentru toată lumea, iar şcolile profesionale ar putea să înlocuiască liceele tehnologice cu rezultate,  dar care au promovare scăzută, şi astfel să crească numărul elevilor care pot obţine o diplomă muncită de meseriaş. Au fost introdus anul acesta învăţământul dual, care permite elevilor pregătirea pentru o meserie şi specializarea la locul de muncă, şi proiectul pare a fi unul de succes.

Avem lista liceelor din Valea Jiului şi rezultatele înregistrate. Este oportună o comparaţie între liceele de acelaşi profil, şi este chiar necesară o competiţie a rezultatelor, dar nu este oportună o comparaţie a rezultatelor între liceele de profile diferite, din moment ce încă de la înscrierea în învăţământul preuniversitar un elev porneşte spre finish-ul celor 4 ani nu doar cu un handicap de cunoştinţe, dar şi cu oportunităţi educaţionale diferite liceelor de elită. Important este să se identifice metodele corecte prin care elevii fără performanţe să îşi găsească locul în societate, să devină independenţi financiar, iar şcoala să reuşească să-i pregătească pentru acest rol. Lista liceelor  este aleatorie, nu ordonată în funcţie de rezultate. Felicitări celor care au reuşit să treacă cu brio acest examen al maturităţii.

Colegiul Economic "Hermes" Petroșani: cea mai mare notă 9,35 înregistrată, 157 participanţi, 78 admişi, 6,01 ultima medie.

Colegiul Național "Mihai Eminescu" Petroșani: 9,93 cea mai mare medie înregistrată, 150 participanţi, 148 admişi, 6,13 ultima medie.

Colegiul Național de Informatică "Carmen Sylva" Petroșani: 9,6 cea mai mare medie la bac, 138 participanţi, 102 admişi, 6,01 ultima medie.

Colegiul Tehnic "Constantin Brâncuşi" Petrila: 8,9 prima medie înregistrată, 105 participanţi, 55 admişi, ultima medie 6.

Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" Petroșani; prima medie înregistrată - 7,95,  47 participanţi, 5 admişi, 6,4 ultima medie

Colegiul Tehnic "Mihai Viteazu" Vulcan - prima medie înregistrată 9,75, 152 participanţi, 94 admişi, 6 ultima medie.

Liceul Tehnologic "Retezat" Uricani: 9 prima medie înregistrată, 24 de participanţi, 17 admişi, 6,26 ultima medie

Liceul Tehnologic Lupeni: 8,2 prima medie, 43 participanţi, 9 reuşiţi, 6,01 ultima medie

Liceul Teoretic "Mircea Eliade" Lupeni: 9,83 prima medie înregistrată, 131 participanţi, 110 admişi, 6 ultima medie.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter