12.07.2017,  21:41:58 | 0 comentarii | 1231 vizualizari
Până nu rezolvă problema cu terenul vecin gropii neconforme de gunoi / Vulcanul stă pe un butoi cu pulbere
de Gheorghe OLTEANU

Nu atât pentru rectificarea de buget, aflată şi ea pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare convocate, miercuri, la Vulcan, i-a adunat Ile pe consilierii locali vulcăneni. Ceea ce „ardea” şi nu mai suferea amânare era ultimul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi.

Deşi aflaseră
despre şedinţa asta încă de la sfârşitul săptămânii trecute, mulţi consilieri locali habar nu aveau pentru ce au fost invitaţi la ea. Nicio vorbă despre proiectele de hotărâre care ar fi urmat să fie discutate, aşa că mirarea oamenilor era întemeiată. Ulterior, unii au ajuns să fie la curent cu problematica supusă discuţiei, dar nu ştiu sigur dacă toţi.

„Proiectul de hotărâre
nr.67/2017 privind aprobarea unui schimb de terenuri între U.A.T. Municipiul Vulcan şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA” a fost, de fapt, urgenţa convocării unei şedinţe extraordinare. De vreo două sau trei ori şi-a cerut scuze primarul, că i-a deranjat pe aleşi cu şedinţa asta. Treaba este legată direct de fosta groapă gunoi a Vulcanului, neconformă, cum a precizat Ile, închisă la jumătatea lunii iulie a anului trecut, şi la care, între timp, au început lucrările primare de ecologizare. Adică, se restrâng deşeurile, cum însuşi Ile a menţionat, dar, oricât s-ar comprima, tot mai rămân o sută şi ceva de metri pătraţi. 

Asta nu ar fi un impediment,
dacă terenul ar fi al administraţiei publice locale, iar nu al Termocentralei Paroşeni. Timpul trece şi, dacă problema ecologizării gropii neconforme de gunoi nu se rezolvă până la sfârşitul acestui an, primăria vulcăneană, ca şi altele din ţară, este ameninţată cu infringement-ul. Caz în care se duc pe apa sâmbetei şi cei 1,8 milioane de euro pe care Uniunea Europeană aşteaptă cu nerăbdare, ca să-i trimită primăriei conduse de Gheorghe Ile. La nivelul conducerii administraţiei locale şi la cel al SE Paroşeni s-a găsit soluţia salvatoare. Primăria vulcăneană are două loturi de teren undeva în spatele minei Paroşeni pe care i le oferă, la schimb, uzinei, pentru cele două loturi, identice ca şi suprafaţă şi valoare, care se învecinează cu groapa de gunoi.

Au fost încheiate şi chichiţele
birocratice care ţin de schimb. Un singur obstacol mai trebuie trecut. Unul dintre terenurile termocentralei se află sub sechestru. Nimeni nu a întrebat de ce, aşa că nu vă pot spune cauza. Acum, cu schimbul odată făcut, fiindcă, în şedinţa extraordinară de ieri, s-a aprobat asta, primarul va fugi la Ministerul de Finanţe, pentru a-i îndupleca pe cei de acolo să scoată de sub sechestrul terenul uzinei din Paroşeni şi să-l pună pe cel pe care primăria i l-a dat, la schimb, termocentralei. „Stăm pe un butoi de pulbere”, a recunoscut Ile, dar, pentru întârziere, a dat vina pe o funcţionară de la termocentrală. Doar nu v-aţi fi aşteptat să spună că e a lui?


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter