13.07.2017,  18:04:00 | 0 comentarii | 1149 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Jungla de la Morişoara faţă-n faţă cu (vice)primarul PSD
de Gheorghe OLTEANU

E a doua oară când aud pe cineva plângându-se de asta. Primul care m-a rugat, prin viu grai, să scriu ceva despre jungla din cimitirul vechi al Vulcanului este un fost coleg de şcoală generală. Cea de-a doua persoană, care a scris pe Facebook ceea ce a văzut în cimitir, este o lupeneancă.

Alexandru Nagy mi-a povestit
că s-a dus cu mama lui, o femeie foarte în vârstă, vă daţi seama, care a vrut să meargă la mormântului răposatului ei soţ. „Efectiv, ne-am rătăcit, Ghiţă, prin buruienile alea mai mari ca omul”, mi-a spus el care, în ciuda numelui de familie care, în româneşte, ar suna ceva de genul Mare, este un tip scund. În fine, după mai multe încercări prin cărările pe care bărbatul le-a croit în noianul de buruieni, cei doi, mamă şi fiu, au ajuns la locul de veci al răposatului.

Doamna Paula Ardelean 
a venit din Lupeni, cu flori şi lumânări pe care să le pună şi să le aprindă la mormintele părinţilor şi al surorii sale Mihaela. Şi dumneaei, aşa cum se vede din cele scrise pe pagina ei de Facebook, a fost, pur şi simplu, oripilată de buruienile care au împânzit cimitirul de la un capăt la altul. Ştiu, mi se va răspunde că e datoria aparţinătorilor în viaţă, ca să cureţe şi să ţină îngrijite mormintele. Ceea ce e foarte corect, numai că persoanele despre care am adus vorba, dar şi altele, sunt sigur, s-au referit la potecile dintre locurile de veci. 

E bine că, 
înainte cu două-trei săptămâni de Ziua Morţilor, cimitirul este asaltat de trupele VMG-iştilor pe care-i ţine primăria. Asta după ce, înainte, motocosaşii de la Pregoterm pun la pământ vegetaţia – fac haz de necaz! – luxuriantă înaltă cât casa în unele locuri. Dar, totuşi, s-ar putea face un pic de curăţenie şi în lunile de vară. Ca atare, ca să nu mă mai lungesc degeaba, poate că, la birourile învecinate de la etajul I al clădirii primăriei vulcănene, ar mai trebui ascultate şi vocile care întâmpină probleme de genul celei descrise mai sus. Cum se face, domnule viceprimar, că oamenii mi le spun mai repede mie, ziaristul „opoziţiei”, decât dumneavoastră care încasaţi un salariu de zeci de milioane? Nu-l spun, deocamdată cât e, fiindcă mi-e teamă că unii votanţi vulcăneni vor face infarct şi vor ajunge la Morişoara! Dar, la nevoie, cine ştie…Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter