16.07.2017,  23:08:28 | 1 comentariu | 1021 vizualizari
Deocamdată, / Proiectul „Green Line - Valea Jiului” rămâne o poveste frumoasă, repetată în fiecare an  
de Gheorghe OLTEANU

De când e tot pusă pe tapet discuţia asta cu introducerea autobuzelor electrice în Valea Jiului? Nu-i greu de răspuns, fiindcă am în faţă proiectul devenit deja Hotărârea nr.64/2017 a Consiliului Local al municipiului Vulcan.

Proiectul de hotărâre -
devenit, repet, deja hotărâre în toată regula – se referă la „aprobarea asocierii Municipiului Vulcan prin Consiliul Local al municipiului Vulcan cu U.A.T. Judeţul Hunedoara prin Consiliul Judeţean Hunedoara şi cu municipiile  Petroşani, Lupeni şi oraşele Petrila, Aninoasa şi Uricani în vederea depunerii proiectului <>”. Nu e prima dată, o spun din nou, când consilierilor locali vulcăneni li s-a pus în faţă un proiect de hotărâre pe tema aceasta. Începutul nu a fost ieri-alaltăieri, ci cu cinci ani în urmă. De ce s-a tras de timp şi s-au pierdut nu doar ani de zile, ci şi sursa de finanţare? Da, asta ar fi interesant de aflat!

Prima şi prima
dată chestiunea cu „Linia Verde” a fost adusă în discuţie în 2012. Atunci a fost votată Hotărârea nr.95 privind aprobarea asociererii municipiului Vulcan prin Consiliul Local al municipiului Vulcan, cu Judeţul Hunedoara, prin Consiliul Judeţean Hunedoara, municipiul Petroşani, prin Consiliulul Local al municipiului Petroşani, cu oraşul Aninoasa, prin Consiliul Local al oraşului Aninoasa, cu municipiul Lupeni, prin Consiliul Local al municipiului Lupeni şi cu oraşul Uricani, prin Consiliul Local al oraşului Uricani, în vederea realizării Proiectului de dezvoltare zonală şi de interes public Linie verde de troleibuz între Petroşani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani, Green Line Valea Jiului-Vest”. Despre aceeaşi linie de troleibuz care să lege municipiile şi oraşele amintite înainte se pomeneşte, doi ani mai târziu, în Hotărârea nr.103/2014 a Consiliului Local al municipiului Vulcan. Şi aceasta din 2014, ca şi “Hotărârea nr.54/2015 privind extinderea traseului aferent proiectului de dezvoltare zonală < Petrila-Petroşani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani, Green Line Valea Jiului>>” - a fost uitată, iar certificatul de deces al amândurora, adică abrogarea, le-a fost semnat în luna iunie a acestui an, odată cu aprobarea proiectului de hotărâre pomenit chiar în preambul articolului.

Nu se spune
nimic despre cauzele care au tot tărăgănat materializarea Proiectului de dezvoltare zonală „Green Line” şi suntem lăsaţi în beznă şi în privinţa numelor celor care, eventual, se fac vinovaţi de acest lucru. Mai mult ca sigur că răspunsul la aceste întrebări nu-l vom afla nicicând. Singura explicaţie dată este aceea că proiectele respective “au fost elaborate şi aprobate conform prevederilor Programului Operaţional Regional 207-2013” şi că „se impune elaborarea unui nou acord care să corespundă prevederilor Programului Operaţional Regional 2014-2020”. Spre surprinderea mea, niciun consilier local vulcănean nu a fost curios să afle de ce nu se mai termină, odată şi odată, discuţiile cu autobuzele astea verzi şi să se treacă la fapte! Am cutezat eu să-i fac întrebare jupânului Ile în privinţa asta. Răspunsul a fost scurt: „Cade Consiliul Judeţean ca titular, rămâne partener!”. Se pare, după cum a lăsat el de înţeles înainte ca proiectul să fie supus la vot, că, de acum încolo, Vulcanul va fi buricul acestui proiect referitor la transportul în comun ecologic pus la cale pentru Valea Jiului. Ceea ce nu ar fi rău, în cele din urmă. Desigur, dacă nu cumva se vor aşterne anii şi uitarea şi peste hotărârea aceasta!


Comentarii articol (1 )

#1 tzutzu19.07.2017,  04:59:57
GREEN LINE cu kkt de caini si putoare in tot Vulcanul! ce mama dracului paziti domnilor de la primarie,chiar nu va este rusine?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter