24.07.2017,  20:00:58 | 3 comentarii | 1745 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Despre cum a funcţionat generozitatea de ani şi ani a lui Ile
de Gheorghe OLTEANU

De ieri dimineaţă, undeva în jurul orei 8:00, lângă şi în apropierea localului „Cetatea Moldovenilor” din Vulcan n-a mai staţionat nici umbră de poliţist local. Odată cu patrula care făcea de pază aici a dispărut şi gardul din sârmă care, în câteva locuri, purta inscripţia „Proprietate primărie”.

Ce s-a întâmplat, de fapt?
La şapte, când a venit să deschidă localul, angajata a văzut că a fost pusă plasă de sârmă şi peste spaţiul îngust prin care, zilele trecute, clienţii se mai puteau strecura. Fireşte, a sunat-o pe doamna administrator şi, după câteva minute, a ajuns la faţa locului domnul Gicu Cârlan. Acesta nu a stat la taclale cu cei patru poliţişti locali care i s-au pus în faţă. A legat gardul de sârmă de maşină, l-a dat jos, l-a împăturit frumos şi l-a lăsat la intrarea din spate a clădirii primăriei vulcănene. „Doar aşa scria pe el, că este al primăriei, nu?”, a motivat el. Poliţiştii locali rămaşi perplecşi i-au chemat pe colegii de la poliţia naţională. Numai că aceştia nu le-au ţinut partea. Există ordin de evacuare? au fost întrebaţi poliţiştii locali. Nu? Păi, atunci care-i treaba? 

Problema terenului
de la intersecţia Aleii Muncii cu strada Traian, care a ţinut timp de două zile pagina I a ZVJ, a fost discutată la sfârşitul şedinţei ordinare de ieri a consiliului local. Mai întâi, domnul consilier local George Bălţatu a citit minuta unei sentinţe date de Tribunalul Hunedoara prin care se dispune demolarea clădirii şi evacuarea terenului. La această sentinţă SC Rema Impex SRL a făcut apel la Curtea de Apel de la Alba Iulia, iar aceasta a decis, la 28 mai 2014: 
„admite recursul declarat de SC Rema Impex …”, “suspendă executarea dispoziţiei nr.1454/2013 emisă de Primăria Vulcan până la soluţionarea irevocabilă a acţiunii în anularea acestui act administrativ”, „Obligă primăria la plata sumei de 1340 de lei în favoarea recurentei cu titlul de cheltuieli de recurs”. Hotărârea de la Alba Iulia este definitivă, iar dosarul s-a reîntors la Tribunalul Hunedoara pentru rejudecare. În 16.01.2015 Tribunalul Hunedoara a admis contestaţia formulată de reclamanta SC Rema Impex SRL, a dispus anularea dispoziţiei nr.1454/2013 emisă de pârâta Primăria municipiului Vulcan şi a obligat primăria să plătească alţi 2010 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Ei bine, aceste două hotărâri judecătoreşti care i-au urmat celei citite de el nu au fost amintite de către domnul George Bălţatu.

Numai că, între timp,
spuneam şi în ediţia trecută a ziarului, SC Rema a identificat că înscrisul CF 1098, invocat tot timpul de către primărie, se referă la întreaga suprafaţă de peste 105 mii de metri pătraţi pe care aceasta îi deţine în cadrul domeniului public al municipiului Vulcan. Or, este de părere administratorul societăţii, parcela aflată în dispută nu a putut fi identificată în acei peste o sută de mii de metri pătraţi. Expertul plătit de către societate a găsit cu totul altceva în cartea funciară, aţi constatat asta tot în ediţia de luni a ziarului. Or, din câte s-a auzit ieri, administraţia publică locală nu dă doi bani pe înscrisul oficial al rezultatului expertizei tehnice extrajudiciare. Ba, mai mult primarul Ile vorbea chiar de nişte falsuri, de ceva complicităţi dintre angajaţi de-ai lui şi societatea cu care primăria se judecă. Faptul că nu acela pe care este amplasat localul este terenul aparţinându-i doamnei Maria Albescu a fost susţinut şi de către doamna jr. Rodica Peter, secretarul primăriei. În plus, domnia sa a făcut un istoric, din anii ’90 încoace, a tot ce ţine de teren şi de clădirea amplasată pe el. A arătat că au existat patru contracte de închiriere a terenului pe care societatea ar fi refuzat să le semneze.

Dar, în instanţă
s-a dovedit, ulterior, că acele contracte nu au fost legale. De aici, întrebarea: cum de a debitat primăria sumele de bani pe care le-a încasat? În jur de 360 de mili­oane de lei vechi. Mai mult, s-a zis că pri­măria ar putea pune la dispoziţie toate actele pe care le deţine în legătură atât cu disputa juri­dică, cât şi cu proiectele care vi­zează amenajarea acestui perimetru. Dacă, din punctul de vedere al primă­riei, situaţia e cât se poate de limpede, de ce nu s-a soluţionat încă de la înce­putul anilor ’90? Sau după aceea, mă rog. Răspunsul aiuritor l-a dat Gheorghe Ile, cel care, în public, l-a numit idiot pe cel care scrie despre problema aceasta: „N-a fost o urgenţă, aşa că i-am lăsat noi acolo, ca să funcţioneze!”. 

P.S.: Tot ieri s-a spus despre local că este o construcţie provizorie. Atunci, prin ce minune s-a făcut racordarea ei la reţeaua de gaze a Vulcanului? 
 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (3 )

#1 junior24.07.2017,  21:14:01
Normal,Baltatu citeste ce ii convine "sefului" sau.Iar se crede avocat ACEST STAGIAR?CE AVOCAT E DACA NU STIE SA CITEASCA IN CONTINUARE ACESTE SENTINTE?Ce meserie are acest individ totusi?
#2 Eu24.07.2017,  22:08:04
„N-a fost o urgenţă, aşa că i-am lăsat noi acolo, ca să funcţioneze!”. Daca este adevar in aceasta afirmatie....e groasa rau. Ca NIMENI nu poate functiona decat LEGA si cu acte in regula. Ile STIA ca nu e legal si i-a lasat sa functioneze, ca asa a avut el chef ? E si mai groasa ! Banii obtinuti prin incalcarea legii se confisca si se fac venit la bugetul de stat iar Ile este bun de plata...exact cu aceasi suma...plus cheltuielile ocazionate de procesul penal. Despre libertate lasam sa se pronunte judecatorii.
#3 relu24.07.2017,  23:26:45
daca stie si e constient ca incalca legea atunci sa plateasca toate neregulile din buzunarul lui, sa=si plateasca avocat tot din banii lui nu din banii nostri. Azi circula lista cu cat se maresc salariile in primarie - politia locala e angajata primariei. Salariile lor sunt la secret??? Sunt angajati din primarie care mai au um job la privat. Pentru salariile lor ar trebui sa se renunte la asa zisul revelionul pensionarilor. Pe noi tinerii ne-ati alungat din oras cu locurile de munca in vestul tarii sa va ganditi ca ne-am lasat pparintii acasa , dar domiciliul il avem tot in Vulcan mai depindeti si de votul nostru . Dormiti bine ???? Nu tresariti când va suna telefonul si nu cunoasteti numarul???? Pentru acest stres trebuie sa va cresca salariile???


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter