24.07.2017,  20:03:34 | 4 comentarii | 3377 vizualizari
Conform Deciziei UE / Mina Lupeni se închide anul acesta (2017). Mina Lonea - la anul (2018)
de Ziarul Vaii Jiului

„Ziarul Văii Jiului” și-a propus să înoate prin marea de minciuni și oceanul de dezinformări și să afle răspuns la o întrebare simplă: când se închid minele Lupeni și Lonea?

Ne-au răspuns până acum ing. Adrian Jurca (președintele Sindicatului „Noroc Bun” – afiliat Sindicatului Național PETROM, supranumit și „Salvatorul CEH”, deoarece prin acțiunile sale în instanță a reușit să anuleze insolvența și să amâne falimentul Complexului Energetic Hunedoara) și Viorel Stancu (directorul general al CEH). Cum cele două răspunsuri diferă, l-am rugat pe Adrian Jurca să spună cu subiect și predicat când se închid cele două mine. 

„Conform Deciziei UE (pe care ZVJ o va publica în serial pentru prima dată în presa scrisă - n.r.) se închide Mina Lupeni anul 2017 (se dă ultima tonă de cărbune) și Mina Lonea - în anul 2018.
Conform Deciziei UE aceste mine se închid definitiv în anul 2018. 
Renotificarea de care vorbesc atât administrația (prin vocea dlui Viorel Stancu), cât și sindicatele (prin Darius Cîmpeanu) este ca un loz în plic. Încă nu este făcută, criteriile economice nu sunt stabilite (adică ar mai fi nevoie de bani, lucru care este greu de crezut că va fi aprobat). Dar și așa, dacă renotificarea ar fi aprobată anul acesta, în 2018 se vor închide cele două mine.
Mulți oameni vor rămâne pe drumuri pentru simplu motiv că celelalte mine nu vor avea capacitatea să preia personalul de la Lupeni și Lonea. După sistarea producției, minerii, electricienii, lăcătușii etc. nu vor mai avea unde să facă subteranul. Lucrurile se vor complica. Lucrările de îndiguire și de mediu de la suprafață mai mult ca sigur se vor executa de către alte firme - Conversmin SA. De aici și interesul d-lui Stamin Purcaru pentru mineritul Văii Jiului, știut faptul că dânsul administrează Conversmin SA și este, în același timp, și președintele CA al CEH. 
Ce se întâmplă acum este rezultatul protocolului semnat de către Nica Petre, Jujan Constantin, Sorin Vasilescu etc. în anul 2015. Un protocol care pune capăt brusc mineritului din Valea Jiului, fără nicio protecție socială. Asta în condițiile în care deși în Decizia UE se vorbește de plăți compensatorii și de un anumit număr de disponi­bilizări (peste 1.000), CEH nu a pornit decât acum câteva zile un program de disponibilizare pentru luna decembrie 2017 cu doar 473 de angajați, mai mult ca sigur persoane alese pe criterii de <>. Iată că se adeverește ce se vorbește de mai mult timp că se va face o disponibilizare doar pentru pile și relații. Din păcate, Guvernul României nu face nimic. Guvernul României asistă la acest dezastru, fără să țină cont că în iarna trecută CEH a pus în pericol Sistemul Energetic Național. Una peste alta, mai există și varianta falimentului în acest an, ținând cont de cererea de intrare în insolvență a CEH depusă la Tribunalul Hunedoara de către Fondul de Mediu”, ne-a informat ing. Adrian Jurca.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (4 )

#1 Valea j25.07.2017,  00:19:28
Domnul Jurca ar trebui sa se implice mai mult, dansul știe, si are idee cum trebuie mișcate lucrurile pentru a ajuta angajații CEH.D-le președinte aveți pârghiile necesare pentru a "schimba" CEVA. Sunteți un profesionist si cred ca mai sunt oameni verticali care pot fi implicați in redresarea deciziilor pentru a mai salva ceva din CEH. Iar dacă nu se mai poate schimba nimic măcar sa se aleagă si angajații CEH cu niște plăti compensatorii decente si corecte. Altfel suntem bătaia de joc a conducerilor CEH si a sindicatelor ( cumparate cu neveste angajate si propuse in sistem, relații si neamuri angajate) sindicaliștii care zac in birourile in care au fost numiți pe anumite posturi si așteaptă sa treacă luna pentru a încasa salariile proaspăt mărite.Acei sindicaliști care au angajat nevasta in sistem si acum o pășește in timp ce plimba hârtiile prin Prestserv
#2 Ceausescu25.07.2017,  10:25:49
AM inteles ca in urma angajarilor facute acum 3 luni mandatul " MELCZER"( a fost angajata o persoana foarte calificata D_na V ... Suc LUPENI), productia a crescut cu 110 % si astfel DOAMNA a fost transferata la Suc PRESTSERV, iar acum se asteapta ca productia sa creasca si aici cu 150%.Daca facem un calcul simplu perioada imediat urmatoare va aduce o crestere SEMNIFICATIVA de productie.Cu rugamintea ca DOAMNA sa fie transferata (daca se poate) si la celelalte 3 Suc. ramase pentru a creste productia si acolo.MULTUMESC
#3 Tot eu26.07.2017,  11:00:40
Hotii la puscarie cu ei ***ui in gura de gunoaie
#4 alin13.02.2018,  20:04:21
Statu sa si se uita cum ne fura niste inalfabeti ca au pile sus puse


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter