31.07.2017,  13:04:39 | 0 comentarii | 1798 vizualizari
Dacă aţi ratat primul apel pentru reabilitarea locuinţelor rezidenţiale pe bani europeni, mai aveţi o şansă
de Alina PIPAN

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest,  în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020, informează că a fost aprobat ghidul solicitantului ce conţine condiţiile specifice pentru realizarea de investiţii în vederea creşterii eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale (Axa prioritară 3, Prioritatea de investiţii 3.1, Operaţiunea A). Beneficiarii eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale din mediul urban.

Acest ghid corespunde celui de-al doilea apel de proiecte, primul apel încheindu-se în 16 noiembrie 2016. Apelul 2 de proiecte este de tip necompetitiv şi are o alocare financiară regională de 49,95 milioane euro.

Depunerea cererilor de finanţare se va face exclusiv prin intermediul aplicaţiei electronice MySMIS, începând cu data de 28 august 2017, ora 10:00, până la data de 28 februarie 2018, ora 10:00.

Finanţarea proiectelor în cadrul acestui apel de proiecte se va face doar după parcurgerea tuturor etapelor de verificare, evaluare, selecţie şi contractare din primul apel POR/2016/3/3.1/A/1 şi în limita sumelor ce rămân disponibile.

Prin intermediul acestei operaţiuni vor fi sprijinite activităţi specifice realizării de investiţii pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale, respectiv:

- îmbunătăţirea izolaţiei termice şi hidroizolare anvelopei clădirii (pereţi exteriori, ferestre, tâmplărie, planşeu superior, planşeu peste subsol), şarpantelor, inclusiv măsuri de consolidare;

- reabilitarea şi modernizarea instalaţiei de distribuţie a agentului termic – încălzire şi apa caldă de consum, parte comună a clădirii tip bloc de locuinţe, inclusiv montarea de robinete cu cap termostatic etc.

- modernizarea sistemului de încălzire: repararea/înlocuirea centralei termice de bloc/scara; achiziţionarea şi instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile – panouri solare termice, panouri solare electrice, pompe de căldură şi/sau centrale termice pe biomasa etc.;

- înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent din spaţiile comune cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă;

- implementarea sistemelor de management al funcţionării consumurilor energetice: achiziţionarea si instalarea sistemelor inteligente pentru promovarea şi gestionarea energiei electrice;

- orice alte activităţi care conduc la îndeplinirea realizării obiectivelor proiectului (înlocuirea lifturilor şi a circuitelor electrice în părţile comune - scări, subsol, lucrări de demontare a instalaţiilor şi echipamentelor montate, lucrări de reparaţii la faţade etc.);

- întocmirea de strategii pentru eficienţa energetică (ex. strategii de reducere a CO2) ce vizează realizarea de proiecte ce pot fi implementate prin POR 2014 – 2020.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 100.000 euro, iar valoarea maximă eligibilă de 5 milioane euro.

Ghidul specific este disponibil pe pagina web a ADR Vest (www.adrvest.ro) la secţiunea POR 2014-2020/ Ghiduri de finantare: http://adrvest.ro/cladiri-rezidentiale-2/. De asemenea, ghidul se găseşte şi pe pagina web a programului Regio-POR: www.inforegio.ro.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter