08.08.2017,  17:49:09 | 3 comentarii | 3058 vizualizari
Cum se fac în primăria lui Ile deconturi de 4****, dacă legea permite doar cazări la 3***?
de Cătălin DOCEA

Semnalam, la finele lunii trecute, faptul că Primăria Municipiului Vulcan a rezervat pentru perioada 6–12 august 2017, la Hotel Internațional din Băile Felix, o cameră pentru „modica” sumă de 3.690 de lei + TVA. În hotelul de 4 stele, unde nu intră picior de muritor de rând, va beneficia de cazare cu pensiune completă angajatul sau angajata administrației vulcănene care se va specializa și, indubitabil, va deveni „Expert prevenire și combatere a corupției”.
În total, doar anul acesta, pentru sume cuprinse între 2.100,92 lei + TVA și 3.690 lei + TVA, s-au rezervat 11 camere, inclusiv în stațiuni de pe litoral. Rezervările s-au făcut, după cum arătam, sub masca faptului că legea obligă angajatorii la perfecționarea personalului propriu. Cursurile respective (unele finalizate doar cu Certificate de absolvire eliberate de SRL-uri, deci neacreditate ANC) se transformă în fapt în adevărate concedii pe bani publici pentru funcționarii fideli.
Situația este identică și la Spitalul Municipal din Vulcan, care – printre altele – a rezervat inclusiv două camere la prețul de 4.290 de lei + TVA / sejur la Hotel Europa, de 4****, din stațiunea Eforie Nord.
Adevăratul tupeu al angajaților de la stat rezidă însă în lejeritatea cu care sunt încălcate prevederile art. 26, alin. 2,  din Hotărârea nr. 1860/2006 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării, în cadrul localității, în interesul serviciului. Care spune, negru pe alb, că „În cazul în care cazarea s-a făcut într-o structură de primire turistică de confort superior celei de 3 stele, se decontează numai 50% din tariful de cazare perceput”. Cu alte cuvinte, angajații de la stat au dreptul să li se achite doar 50% din tariful de cazare în condiții de 4**** ori mai multe, și – dacă nu suportă să stea cu pulimea, la 2 sau 3*** – n-au decât să achite diferența din propriile buzunare.
Cum însă cele două instituții menționate au achiziționat prin SEAP cazări în condiții de 4**** la preț întreg, e clar că le revine obligația legală de a achita integral fix ceea ce au achiziționat. Legea, dă-o încolo, că-i pentru proști. Vom reveni.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (3 )

#1 Katy08.08.2017,  22:48:53
Cine a semnat deconturile sa plateasca din propriul buzunar. Dupa ce n-o sa mai fi primar... vei regreta toate mitocaniile care le faci.
#2 junior08.08.2017,  23:42:39
Cine va fi acel preafericit angajat care se va specializa?El stie ca va trebui sa dea jumatate de angajati din primarie afara dupa aia daca va aplica ce va invata acolo?Inclusiv pe primar?
#3 vulcaneanul09.08.2017,  20:06:58
Sa plateasca cu varf si cei de la spital ca si ei au incalcat legea.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter