09.08.2017,  20:52:55 | 2 comentarii | 1378 vizualizari
Zona D, câștigătoarea licitaţiei pentru centura Petroșaniului, partea rămasă neasfaltată 
de Alina PIPAN

Miercuri, comisia de licitație din Primăria Petroșani a desemnat câștigătoarea pentru proiectul de investiții „Reabilitare strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroșani între km 130+290 - km 131+750 (DN66) - proiectare și execuție”. După 3 luni de așteptare, iată că a fost desemnat un câștigător, dar, cel mai important, în curând va lua sfârșit chinul șoferilor care sunt obligați să folosească această axă de transport care ocolește orașul. 
Pentru realizarea acestui proiect infrastructural, de la faza de proiect la faza de execuție, s-au alocat 3.968.760 lei. Licitația a fost câștigată de Zona D pentru suma de 3.531.990 lei. Câștigătorul a fost ales din oferta celor 3 constructori care au depus oferte: Zona D (asociat proiectare AchiStudio, subcontractant Rominstal), Strabag cu subcontractant Irinconstruct SRL, Drupo (cu asociat Procons Invest și subcontractanții Eltal Group și Linial Electric). 
Tronsonul care va fi reabilitat are o lungime de 1460 de metri, și cuprinde zona dintre Lidl și se finalizează în dreptul sensului giratoriu de la intersecția cu străzile Mihai Viteazul și Crișan. 
Câștigătorul va trebui să realizeze atât partea de proiectare, cât și partea de execuție, în 27 de luni de la semnarea contractului. 
Proiectare cuprinde: proiect pentru autori­zarea lucrărilor (PAC); proiect organizare a execuției lucrărilor (POE); proiect tehnic de execuție; asistență tehnică din partea proiectantului (pe perioada de execuţie a lucrărilor și pentru participarea la fazele incluse în programul de control al lucrărilor de execuție, avizat de ISC). 
Execuția lucrărilor va cuprinde repararea îmbrăcăminții pe porțiunile cu îmbrăcăminte rigidă degradată; frezarea pe întreaga suprafață; amorsare; strat antifisuraă de tip geosintetic pe întreaga suprafață carosabilă; așternerea celor două straturi de asfalt, demolarea parțială a bordurilor și înlocuirea lor; realizarea unei casete cu executarea întregii structuri rutiere pentru a ușura accesul pe strada laterală; decolmatarea gurilor de scurge­re existente; ridicarea la cota a capacelor gurilor de scurgere și a capacelor de cămine; realizarea marcajelor rutiere și completarea indicatoarelor rutiere cu cele necesare acolo unde este cazul; montarea unui parapet meta­lic rutier pentru siguranța circulației; amenajarea fâșiilor de teren cu vegetație. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (2 )

#1 Petronel09.08.2017,  22:28:10
27 de luni...pentru 1460 de metri de asfalt...oare cat ne mai rabda Dumnezeu?
#2 sandel10.08.2017,  08:41:51
o fi gata de alegeri


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter