20.08.2017,  12:32:35 | 0 comentarii | 962 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Ansamblul statuar comemorativ din Munţii Vâlcan / Nu va rămâne la stadiul actual
de Gheorghe OLTEANU

Fără excepţie, toţi cei care, sâmbătă, au urcat în Pasul Vâlcan au avut cuvinte de apreciere vizavi de asfaltarea drumului care, de la cabane, urcă spre graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Gorj.

Operaţiunea de asfaltare
s-a făcut în timp record. O lună, o lună şi un pic. A fost destul de dificil, dacă ţinem seama că ea s-a efectuat în vârf de munte, iar utilajele care au lucrat şi autocamioanele grele care au transportat materialele necesare au avut de urcat la greu. Au mai rămas de asfaltat circa şase sute de metri din dreptul staţiei de întoarcere a telegondolei. A mai fost şi vreme urâtă, care le-a îngreunat munca, dar şi sărbătoarea Sfintei Marii. E o nimica toată, fiindcă, în zilele următoare, şi bucăţica asta va fi gata. Bine ar fi, însă, ca, pe lângă drum, să apară şi rigole absolute necesară.

A fost frumos,
trebuie să recunosc, îndemnul pe care un oficial hunedorean i l-a adresat preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. Acela ca, dacă nu în toamna asta, atunci musai la anul, şi oltenii să treacă la asfaltarea porţiunii care ţine de ei a acestui drum judeţean. O să vedem în mod sigur dacă gorjeanul a reţinut mesajul. Ceea ce este sigur e că întregul ansamblul statuar comemorativ din vârful Munţilor Vâlcan nu va rămâne la stadiul de acum. 

Omul de afaceri Emil Părău,
prin strădania căruia, trebuie recunoscut, s-a făcut tot ce-i acum acolo, are de gând să completeze peisajul cu un schit – dacă nu chiar cu o mănăstire - şi un mausoleu în care să-şi găsească odihna veşnică osemintele ostaşilor români care mai zac, aici, în ţărână. Este neîndoielnic că, la fel ca şi până acum, râvna cu care purcede la astfel de vrednice îndeletniciri îi va fi acompaniată de ajutorul divin, astfel că, la anul, tot pe vremea aceasta, unele dintre cele pe care şi le-a propus să le realizeze aici să devină realitate.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter