22.08.2017,  20:53:19 | 1 comentariu | 366 vizualizari
Pentru doi (din 800) / Bacalaureatul s-a terminat înainte de vreme
de Corneliu BRAN

În aceste zile este în plină derulare sesiunea a doua a examenului de bacalaureat.

Conform datelor Ministerului Educaţiei pentru această sesiune de examene s-au înscris un număr de 39.436 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 sunt din promoţia 2016-2017, restul de 14.745 - din seriile anterioare, inclusiv absolvenţi la cursurile de seral.
Maria Ştefănie, inspectorul principal al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, ne-a informat marţi, 22 august, că în judeţul Hunedoara există înscrişi pentru această sesiune de bacalaureat 800 de absolvenţi de liceu.
„Există asigurate trei centre de examene, la Deva, Hunedoara şi Petroşani, precum şi două centre de evaluare la Deva. Procedurile de la prima sesiune nu s-au schimbat. Examenele vor decurge conform programului stabilit şi anunţat”, a declarat pentru ZVJ, Maria Ştefănie.
Cifra de 800 de candidaţi pentru a doua sesiune este aproximativ egală cu cifrele anilor anteriori. Dacă ar fi să ne luăm după aceleaşi cifre sau procente, dintre aceştia în ultimii cinci ani doar 160-200 de absolvenţi au reuşit să promoveze BAC-ul, deci undeva spre 25%. Rămâne de văzut dacă acest lucru mai e valabil şi anul acesta.
Luni, 21 august, a avut loc proba scrisă la limba şi literatura română. Din nefericire, au existat şi două incidente semnalate inspectoratului şcolar judeţean, după cum ne spune chiar oficialul de la inspectoratul şcolar judeţean: „Doi tineri n-au respectat regulamentul şi au intrat în sală cu telefoanele mobile. În timpul examenului au fost prinşi şi excluşi din sală. Ca atare, ei au fost eliminaţi din sesiune şi au pierdut din păcate şansa de a continua. Aviz amatorilor!”.
BACALAUREAT 2017, SESIUNEA A DOUA. Ministerul Educaţiei anunţă că pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 sunt din promoţia curentă, iar 14.745 din seriile anterioare.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 ion22.08.2017,  23:49:02
Da cum sa fie admisi la bac 99% la colegiul national an de an.spaga ii groasa.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter