06.09.2017,  21:50:38 | 0 comentarii | 378 vizualizari
A agreat ideea ZVJ / Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi - „nașul” mini-trenului „Skroban”
de Corneliu BRAN

• Duminică, orele 14-20, Parcul „Carol Schreter”

Un cadou inedit cu ocazia începerii noului an şcolar pentru copiii de grădiniţă şi şcoala gimnazială de la Petroşani va fi pregătit duminică, cu o zi de deschiderea anului de învăţământ, de către un cetăţean al municipiului şi de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi în Parcul Central „Carol Schreter”.

Toţi copiii care se vor afla duminică în parc vor putea să se plimbe gratuit cu „trenuleţul lui Skroban”. Da, aţi înţeles, este vorba de o nouă sesiune de plimbări cu trenuleţul tras de locomotiva unicat în lume, confecţionată de petroşeneanul Alexandru Skroban, despre care ZVJ a scris în câteva rânduri şi despre care ultima oară am fost informaţi de domnul Alexandru că va fi donată Muzeului CFR din Capitală. Ei bine, miercuri am fost anunţaţi de ingeniosul inginer pensionar că din cauza „neseriozităţii celui care a venit la Petroşani pentru a stabili împreună cum va decurge actul de donaţie şi care n-a mai dat niciun semn clar de la ultimele discuţii”, donaţia respectivă cam cade. Vestea bună este că petroşeneanul nostru se gândeşte tot mai serios să doneze locomotiva unicat Muzeului Mineritului, „în condiţiile în care observ o îmbunătăţire a relaţiilor cu primăria, o implicare mai atentă a primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, care mă ajută cu aceste acţiuni necondiţionat şi mai cu seamă în condiţiile în care am aflat cu bucurie că muzeul din localitatea noastră va fi modernizat şi va arăta ca un muzeu adevărat după ce programul de reabilitare cu fonduri externe va fi implementat şi pentru care am înţeles că există undă verde” Până atunci, micuţa şi cocheta locomotivă ce consumă un kilogram de cărbune şi opt litri de apă la un kilometru de drum, pufăind şi comportându-se identic ca o locomotivă pe cărbuni la dimensiuni reale, va putea din nou să-i bucure pe copiii din Petroşani.
Angajații primăriei la recomandarea primarului Tiberiu Iacob-Ridzi îl vor ajuta pe inginerul Skroban cu transportul şi montarea şinelor de cale ferată, iar dumnealui îşi va aduce cu remorca proprie mica bijuterie în parc şi cele două mini-vagoane. Faţă de data trecută, locomotiva va beneficia de un vagonet în plus, astfel că acum vor fi putea plimbaţi trei copii o dată! „Am mai lucrat în atelier şi am mai confecţionat un vagon, ca să se poată mări numărul de pasageri. Dacă va continua colaborarea cu primăria şi voi vedea sprijin şi în perioada următoare şi deschidere faţă de iniţiativele mele, dacă mă ajută Dumnezeu şi voi fi sănătos, până la vară poate mai confecţionez vreo două-trei vagoane, să putem astfel să-i bucurăm în parc pe câţi mai mulţi copii. Data trecută a fost greu doar cu un vagon şi au avut mai mult de aşteptat până să meargă la plimbare cu trenuleţul”, ne-a mai spus Alexandru Skroban.
Să sperăm că şi vremea va ţine cu copiii şi cu această iniţiativă frumoasă, prognoza meteo arătându-se favorabilă. Vom vedea. Acestea fiind zise, încheiem prin a vă spune că programul de plimbare cu trenuleţul prin parc în ziua aminitită va avea loc în intervalul 14,00-20,00, asta, fireşte, dacă nu plouă şi e foarte frig. Totodată, la ordinul primarului, poliţia locală va asigura ordinea şi protecţia copiilor exact ca şi data trecută, când doi poliţişti locali au fost permanent prin zonă, acţiunea fiind tratată cu multă seriozitate.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter