06.09.2017,  22:02:25 | 0 comentarii | 1011 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Pe şantierul instalaţiei de la SE Paroşeni al instalaţiei de desulfurare a gazelor de ardere şi al celei de colectare, transport şi depozitare a zgurii şi cenuşii în şlam dens / Operaţiune foarte importantă, finalizată cu succes
de Gheorghe OLTEANU

Domnul ing. Octavian Dobrescu a trebuit să plece urgent la Bucureşti, aşa că, vineri dimineaţa, m-a lăsat pe mâinile a doi valoroşi colaboratori ai domniei sale: domnul ing. Cristian Purcaru, adjunct şef de şantier, şi ing. Gheorghe Avram. responsa­bil cu siguranţa muncii în şantierul din incinta Termocentralei Paroşeni. Împreună cu domniile lor am străbătut în lung şi-n lat, ba şi pe verticală, dacă socotesc că m-am urcat şi pe absorber, perimetrul în care se lucrează la materializarea celor două instalaţii pe care, când vorbesc despre ele, le menţionez încă din titlu.

Cu două zile
înainte de revenirea mea în şantier, aici s-a consumat un eveniment foarte important. În dimineaţa zilei de luni, 28 august, şi încă două zile după aceea, s-a efectuat operaţiunea de ridicare a silozurilor A-B de înmagazinare a şlamului dens. Ridicarea, iar, mai apoi, aşezarea acestora pe suporţi la cota finală de + 27,5 metri s-a făcut cu o macara adusă în mod special pentru asta. E vorba de un GROVE 6300L care cântăreşte 90 de tone, dar care poate ridica 300 de tone şi are lungimea braţului de 80 de metri. Cealaltă, cu ajutorul căreia s-a asamblat absorberul, putea ridica 500 de tone, iar lungimea braţului o avea mai mare cu patru metri decât aceasta utilizată la săltarea silozurilor. În prealabil, acestea au fost asamblate la sol de către echipa de lăcătuşi condusă de maistrul Gheorghescu Pantilie, de la SAEM Drobeta Turnu Severin. Înainte de a fi agăţate de cârligul macaralei, deasupra fiecărui siloz au fost montate bateriile de filtre, dotate cu ventilatoare. 

O operaţiune oarecum similară, 
s-a petrecut în spatele absorberului, la cele trei rezervoare de urgenţă. Pe partea de sus a acestora s-a montat câte un agitator, fiecare având sistemul său propriu de angrenare. Timp de trei zile s-a derulat operaţiunea de ridicare a silozurilor şi de dotare cu agitatoare a rezervoarelor de urgenţă. Asta, fiindcă, bănuiesc că vă daţi seama, ditamai silozul de opt metri nu a fost, pur şi simplu, legat de macara şi, viteză, sus cu el. Nicidecum. Urcarea se face milimetru cu milimetru, aproape insesizabil. Plus că, ajunse la cota finală, fiecare siloz a trebuit plasat milimetric la locul lui. E o muncă de specialist, care nu se face în fiecare zi, dar căreia, atunci când are loc, i se dă maximum de atenţie. 

De pe absorber 
putut vedea mai bine activitatea din şantier. Echipa de electricieni de la agenţia craioveană a TIAB continuă întinderea şi pozarea reţelei de cabluri electrice pe estacada care pleacă de la clădirea DSS. Cabluri pentru alimentarea cu energie electrică a instalaţiei de desulfurare. Pe aceeaşi estacadă se află şi reţeaua de conducte care se întinde până la lacul de decantare de la Căprişoara. În fine, tot de sus, dar pe partea cu râul Jiu, i-am zărit mai bine pe cei doisprezece muncitori, tot de la TIAB, care, îndrumaţi de ing. Adrian Huszar, cablau rezervoarele de urgenţă ale absorberului. În jur de trei zile va mai dura asta, m-au lămurit însoţitorii mei. Cam atât, acum, despre ce se petrece pe şantierul din curtea din spate a termocentralei. Despre ce se face de aici încolo voi relata în octombrie.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter