07.09.2017,  22:09:36 | 1 comentariu | 1158 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi / S-a urcat pe ce a mai rămas din acoperișul halei
de Corneliu BRAN

Ieri la amiază cumpărătorii și vânzătorii din Piața Centrală a Petroșaniului priveau în sus. „Uite-l pe primar!”, spune o vânzătoare. Într-adevăr, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, într-o ipostază mai rară pentru un edil, urcă, cu agilitate administrativă, o scară și încă o scară. Ajunge în sfârșit pe acoperișul halei. Mai precis pe ceea ce a mai rămas din acesta, după furtuna de duminică. Primarul Petroșaniului este însoțit de mai mulți factori cu competențe în domeniu.
„Pentru administrația publică a Petroșaniului, problema acoperișului halei centrale reprezintă problema nr. 1. Sper ca săptămâna viitoare să ne apucăm de refăcut acoperișul, să nu ne prindă vremea rea”, ne-a declarat primarul Iacob-Ridzi, imediat după ce a coborât de pe hală. (M. BOBOC)  

Administraţia pieţelor din Petroşani
împreună cu primăria încearcă să refacă cât mai rapid posibil daunele provocate de vântul puternic, astfel încât situaţia să redevină la normalitate. Lucrurile nu sunt deloc uşoare, ţinând cont că vorbim de o suprafaţă totală de peste 1.300 mp de acoperiş, ce cuprinde hala agroindustrială cu birouri, magazine şi anexe, precum şi acoperişul clădirii sediului Realcom, acolo unde sunt şi câteva magazine.
„De duminică încoace în fiecare zi, inclusiv azi şi mâine, curăţăm şi degajăm spaţiul de toate bucăţile de tablă şi resturile de materiale împrăştiate peste tot. Miercuri am reuşit să degajăm şi de pe clădirea Realcom partea de acoperiş rămasă agăţată şi care risca la un vânt mai puternic să cadă şi să provoace cine mai ştie ce daune sau accidente. Astăzi, punem folie groasă de nailon pe post de acoperiş în zona birourilor, astfel încât să nu mai plouă când va veni iar vremea rea. Vă daţi seama, că este un acoperiş provizoriu, dar bun şi ăsta când n-ai ce face”, ne-a declarat, joi, Sorin Creţu, şeful administraţiei Pieţelor Petroşani.
Dar vestea cea mai mare constă în faptul că săptămâna viitoare, imediat ce expertul care se ocupă de acest caz va da un răspuns oficial, consiliul local Petroșani se va întruni în şedinţă extraordinară. Printr-un proiect iniţiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi se va stabili de urgenţă o sumă din fondul pentru calamităţi a primăriei. Banii vor fi destinaţi lucrărilor pentru acoperişul halei. „Da, după ce expertul va da soluţiile şi după ce vom vedea cu exactitate despre ce sumă de lucrări vorbim, vom aloca din fondul de calamităţi o sumă necesară achiziţionării materialelor şi lucrării în sine, astfel încât să refacem cât mai repede acoperişul de pe cea mai mare piaţă din oraş”, ne-a declarat joi primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Daune
De la Sorin Creţu am mai aflat că daunele totale calculate de către specialişti şi ISU au fost de aproape 500 de milioane lei vechi, dar există variante de refacere a acoperişului care să fie mai mici de această sumă.
„Există varianta să se refacă acoperişul pe vechiul proiect, ceea ce ar însemna costuri mai puţine la proiectare din această sumă totală, deci s-ar mai recupera nişte bani. Să vedem însă ce soluţii ne va da expertul, care a fost zilele trecute aici şi a urcat pe clădire împreună cu proiectantul.  Orice soluţie de lucru va da expertul, primăria va fi cea care se va ocupa de lucrare, nu administraţia pieţelor. Noi vom sprijini cu tot ce trebuie şi cu ce putem, dar nu financiar”, a menţionat Sorin Creţu.
Tot şeful pieţei ne-a informat faptul că primarul Tiberiu Iacob-Ridzi şi primăria îşi dau toată străduinţa să ajute cu tot ce trebuie pentru ca această perioadă grea să fie trecută cu bine de cei ce lucrează în administraţia pieţei, dar mai ales pentru comercianţi şi clienţi. „După cum ne-a şi spus, domnul primar doreşte să rezolve cât mai repede această problemă până nu vin ploile reci de toamnă şi apoi gerul. Practic din prima zi domnul primar a fost alături de noi şi a coordonat activitatea, astfel încât zona să fie degajată cât mai repede de tablă şi de toate materiale de construcţie căzute. De asemenea a intrat în legătură cu expertul şi proiectantul şi va iniţia, sprijinit de un colectiv de specialişti din primărie, un proiect de hotărâre pentru şedinţa de săptămâna viitoare”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 clau08.09.2017,  01:14:11
din taxa de targ sa se faca reparatiile


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter