10.09.2017,  13:18:49 | 3 comentarii | 813 vizualizari
Anul acesta Tiberiu Iacob-Ridzi face tot posibilul să ofere sărbători de iarnă luminoase tuturor petroșenenilor
de Alina PIPAN

Anul trecut, în perioada de iarnă, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a primit reproșuri din partea mai multor cetățeni furioși că orașul a fost iluminat strict central. Este drept, anul trecut Primăria Petroșani a decis să cheltuiască mai puțin pe lumini și podoabe, pentru că banii merseseră în proiecte mai importante, și intervenții post-inundații. 
În același timp, la Lupeni, unde nu se mai amenajase decent orașul pe perioada sărbătorilor, au fost persoane care eu primit bine inițiativa primarului, dar și reproșuri din partea opoziției pentru că, în loc să investească în lucruri mai utile, primăria aruncă bani pe lumini.
Din experiență susținem cu tărie că marea majoritate a cetățenilor dorește un oraș plin de lumină și culoare pe perioada sărbătorilor de iarnă. Acest tip de investiție, cu toate că este și va fi mereu costisitor, este pe placul comunității și va fi apreciat mereu, pentru că are impact vizual mare, oferă un confort vizual, o stare de bine. Oamenii admiră ornamentele, se pozează cu ele, pentru că intensifică sentimentul de sărbătoare. 
Anul acesta la Petroșani se pregătește amenajarea cu lumini festive așa cum se cuvine, în toate zonele Petroșaniului, acolo unde permite infrastructura. Primarul a gândit strategic, serviciile de iluminat festiv sunt scoase de pe-acum la licitație pentru ca ofertele să fie mai multe și la prețuri mai bune. Achiziția acestui tip de servicii în sezon scoate mai mulți bani din bugetul local. 
Închirierea tuturor ornamentelor, a serviciilor de montare și demontare este mai eficientă din câteva motive: se poate cere diversitate, nu se investesc resurse pentru montarea și demontarea ornamentelor, dacă au loc evenimente neprevăzute nu sunt plătite pagubele. 
Străzile Petroșaniului se anunță a fi o poveste continuă cu personaje de iarnă. Pe lista ornamentelor primăria a trecut o figurină luminoasă tridimensională sub formă de cerb, două figurine luminoase tridimensionale sub formă de înger, o figurină tridimensională sub formă de candelă, o urare tridimensională 2018, o figurină tridimensională sub formă de Brad de Crăciun, 4 figurină luminoase tridimensionale sub forma unor cristale de gheață, o figurină tridimensională sub formă de tren cu minim un vagon, 54 de bannere luminoase bidimensionale, 80 de baghete curgătoare tip con, 3 figurine luminoase 3D sub forma unui con cu steluțe, 63 figurine luminoase bidimensionale de forma unui brad de Crăciun cu steluță în vârf, cu efect de sclipire, 38 de figurine luminoase bidimensionale pentru stâlp, sub formă de panglică, 50 de figurine luminoase bidimensionale pentru stâlp, sub formă de coadă de păun, o fântână luminoasă tridimensională, 30 de șiruri luminos cu flash-uri, 420 de șiruri luminoase, 15 perdele luminoase de exterior, 91 de perdele luminoase de exterior de diferite tipuri, 18 figurine luminoase tridimensionale, argintii, de formă sferică de diferite culori, 50 figurine tridimensionale sub forma unui bulgăre de zăpadă, 4 bannere luminoase sub formă de “La mulţi ani!”, o figurină luminoasă tridimensională, personaj Moş Crăciun, trei figurine tridimensionale sub formă de om de zăpadă, 450 țurţuri luminoşi cu flash-uri, 480 țurţuri luminoşi simplii, o figurină luminoasă tridimensională sub formă de vârf de brad, 40 de figu­rine tridimensionale sub formă de glob, o figurină tridimensională sub formă de brad artificial, 50 de figurine tridimensionale sub formă de crenguţă luminoasă, două figurine tridimensionale sub formă de stea luminoasă, 15 figu­rine tridimensionale sub formă de candelabru, 4 furtun luminos, 65 figurine luminoase bidimensionale sub formă de evantai, 18 figurine luminoase bidimensionale, 5 figurine tridimensionale sub formă de cadouri de diferite culori, o figurină tridimensională sub formă de ren pe schiuri, 40 figurine luminoase sub formă de brăduț, o figurină luminoasă tridimensională sub formă de con, 310 cabluri de alimentare, 40 figurine bidimensionale sub formă de stea și o figurină luminoasă bidimensională sub forma de înger. 
Toate produsele decorative utilizate în iluminatul ornamental festiv vor fi echipate cu surse de lumină de tip LED, astfel încât să se asigure un consum mic de energie electrică și durată mare de viață. Elementele de conectică vor fi asigurate de furnizor și vor fi incluse în preţul unitar al produselor închiriate.
Iluminatul ornamental festiv pentru perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018 se va realiza cu produsele ofertantului, pe care acesta și le va recupera la sfârșitul perioadei de funcţionare. Valoare estimată a investiției este de 509.190 lei, dar acesta nu este și prețul plătit pentru serviciile cerute. Se va alege oferta cu prețul cel mai mic. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (3 )

#1 Marketing11.09.2017,  06:08:38
Se inchireaza dar este o investie buna Cand se cumpara este o investitie dar cand se inchiriaza
#2 vasile11.09.2017,  11:21:43
Mai bine ar prinde caini din zona pietei centrale sau îi creste pentru export.Este o haita care umbla de seara pana dimineata si sunt periculosi mai ales pentru copii si batrani.
#3 rusu constantin11.09.2017,  11:44:17
Mai repede ar respecta drepturile omului...drepturile persoanelor cu dizabilitati...sau asteapta sa-l chestioneze...justitia ? Ridzi te faci ca ploua...?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter