11.09.2017,  18:15:49 | 0 comentarii | 678 vizualizari GALERIE:     FOTO    
De la un capăt la celălalt al Văii Jiului / Deschiderea anului școlar
de Alina PIPAN

Prima zi de școală este mereu plină de emoții, tumultoasă, festivă. Ieri, în toată Valea Jiului, elevi, părinți, bunici, s-au echipat exemplar și au participat la festivitățile de deschidere a anului școlar 2017-2018.

Același tipic
Fie că au avut loc în cadrul instituțiilor școlare, cum s-a întâmplat la Petrila, Aninoasa, Lupeni și Uricani, sau că au avut loc în spații publice, cum s-a întâmplat la Petroșani și Vulcan, mesajele edililor au fost în general aceleași, de susținere. Aceștia au urat succes elevilor și profesorilor și și-au exprimat interesul pentru ca procesul de școlarizare să se desfășoare neumbrit de deficiențe manageriale. De asemenea, fiecare festivitate s-a deschis, cum este obiceiul cu slujba și cuvântul preoților. 

Petrila
„Am participat astăzi cu emoție la festivitățile prilejuite de deschiderea noului an școlar la școlile din orașul Petrila. Am dorit să asigur atât elevii și părinții, cât și cadrele didactice, de tot sprijinul meu, al administrației locale, în următorul an de învățământ. Am toată încrederea în pregătirea cadrelor didactice din orașul nostru și am lansat provocări pentru elevii care doresc să obțină rezultate foarte bune la învățătură. Mult succes tuturor!”, a transmis Vasile Jurca, primarul Petrilei.

Petroșani
Parcul „Carol Schreter” a fost plin din nou. Elevii s-au adunat cu mic cu mare, de la școlile din apropiere, într-un cadru festiv.
„Personal, am subliniat din nou importanţa primordială a educaţiei în viaţa comunităţii noastre, a culturii şi credinţei. Este foarte important ca în aceste momente noi să fim alături de copiii noştri, de cei mici care acum încep şcoala, dar şi de cei care trec într-o nouă etapă a pregătirii lor. Ca primar al municipiului Petroşani, rămân acelaşi susţinător al întregii activităţi din sistemul nostru de învăţământ şi prieten apropiat atât pentru dascăli, cât şi pentru elevi. Ca părinte sunt direct implicat - la fel ca toţi părinţii comunităţii noastre - ca modelarea copiilor mei de către doamnele educatoare şi învăţătoare să fie tot timpul armonizată cu tot ceea ce ei învaţă în familie, cu deprinderile şi activităţile care îi ajută să-şi dezvolte aptitudini care să le fie folositoare pe tot parcursul vieţii”, a spus primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Aninoasa
Primarul Nicolae Dunca ne-a declarat: „Am încercat să asigur tuturor elevilor de şcoală, cât şi preşcolarilor, condiţii decente de studiu. Mai este de lucru, dar încet, cu răbdare le vom face pe toate. Elevilor le doresc mult noroc în noul an şcolar, să fie silitori şi să obţină tot ceea ce îşi doresc".

Vulcan
Festivitatea de deschidere a noului an școlar, 2017 - 2018, a avut loc la Vulcan, în fața primăriei. 

Lupeni
Pentru că școala este unul din stâlpii de bază ai comunității locale din municipiul Lupeni, dar și pentru că nu poate uita că profesia sa de bază și de suflet este cea de profesor, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a fost prezent, încă de la primele ore ale dimineții, la aproape toate unitățile de învățământ din localitate, pentru a  fi alături de părinți, de profesori și, mai ales, de elevi, la festivitățile de deschidere a noului an școlar.
„Am trăit cu mare bucurie astăzi emoția începerii unui nou an școlar în municipiul Lupeni, alături de întreaga noastră comunitate. Mă bucur că eforturile administrației locale de a face toate lucrările necesare pentru ca noul an școlar să înceapă cu bine în toate grădinițele, școlile și liceele din oraș, a fost unul încununat de succes. Le-am transmis, în discursul meu, tuturor elevilor, invitația de a fi cei mai buni la învățătură și educație, de a face în așa fel încât activitatea lor de la școală să se concretizeze în cât mai multe satisfacții, atât pentru ei, cât și pentru dascăli, pentru părinți și pentru întreaga noastră comunitate locală. I-am asigurat pe toți cetățenii noștri, mici și mari, că preocupările mele pentru creșterea calității în spațiile de învățământ din municipiul Lupeni, sunt prioritare. La începutul unui nou an școlar, le doresc tuturor copiilor și elevilor mult succes !”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Primul clopoțel a sunat anul acesta la Lupeni, la Grădinița „Lumea copiilor”. Alături de copii și părinți emoționați de bucuria începutului de an școlar și de oficialități locale, s-a aflat și senatorul Cristian Resmeriță, de această dată în calitatea sa de tată, împreună cu fetița sa, care își începe de astăzi drumul spre cunoaștere și educație școlară.

Uricani
„Pentru mine fiecare început de an vine cu mari emoții pentru că stau în fața viitorului acestei comunități. Cei mici îmi inspiră încredere în viitor. Le doresc succes în activitatea școlară și îi asigur, și pe ei, și pe părinți, dar și cadrele didactice, că voi face, alături de Consiliul Local, tot ce îmi stă în putință să le asigur condiții decente de școlarizare”, a transmis Dănuț Buhăescu. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter