13.09.2017,  20:26:53 | 0 comentarii | 663 vizualizari
Simulatorul auto achiziționat în această vară, / Folosit deja de elevii de la „Leonida”​​​​​​​
de Alina PIPAN

Din acest an şcolar elevii de la Colegiul „Dimitrie Leonida” beneficiază de o nouă investiţie realizată de Primăria Petroşani: un simulator auto.

 

Cu ajutorul acestuia elevii de la profesională, care se pregătesc pentru meseria de mecanici auto, învaţă să conducă. În acest fel, iau contact cu ceea ce înseamnă un autoturism. La final cursurilor, elevii primesc şi permisul de conducere de categoria B.

Simulatorul achiziționat cu 18.000 lei are trasee de îndemânare, trasee de cunoaștere a regulilor de circulație dinamică, trasee de pregătire practică și preventivă.

Tehnologia este folosită de școlile de șoferi profesioniste pentru a obișnui elevii cu volanul, schimbătorul de viteze și semnalizarea, pentru a le diminua frica de conducere și pentru a simula situații neprevăzute care ar putea apărea în trafic. Deși pare rupt din zona gaming, simulatorul este mai mult decât un joc: este un instrument aptitudinal.

„Prin această investiţie, cerută şi de mediul economic şi de afaceri, venim în întâmpinarea a ceea ce se cere pe piaţa muncii”, a spus primarul Tiberiu IacobRidzi, aflat în vizită la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter