21.09.2017,  14:58:21 | 0 comentarii | 932 vizualizari
2060 de doze de vaccin pneumococic pentru județul Hunedoara
de Alina PIPAN

Ministerul Sănătății a repartizat Direcţiilor de Sănătate Publică din întreaga țară vaccinul pneumococic conjugat cu 13 valențe prin care vor fi prevenite boli precum pneumoniile, septicemiile, meningitele pneumococice și otitele. Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara a primit un număr de 2060 doze de vaccin pneumococic conjugat cu 13 valențe .

În rândul copiilor, bolile pneumococice pot provoca afecţiuni grave sau chiar decese. Conform datelor oficiale, țara noastră înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia – o boală preventivă prin vaccinare – constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Campania de vaccinare antipneumococică este programată să înceapă în prima săptămână a lunii octombrie. Dozele de vaccin achiziționate de către Ministerul Sănătăţii acoperă necesarul pentru întreaga țară pentru campania de imunizare din acest an, precum şi pentru primele luni din 2018. Ministerul Sănătăţii a semnat un Acord Cadru de achiziție cu producătorul, pentru o perioadă de 4 ani. În acest mod, vor fi preîntâmpinate orice dificultăţi legate de disponibilitatea acestui vaccin în viitor.

Vaccinul pneumococic se administrează copiilor în mod gratuit, conform schemei de vaccinare, în cabinetul medicului de familie.

Medicii de familie au fost informați printr-o scrisoare metodologică depre faptul că vaccinul se poate ridica de la sediul Direcţiei de Sănătate Publică a  Hunedoara; cât și despre Calendarul naţional de vaccinare.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter