21.09.2017,  19:38:39 | 0 comentarii | 949 vizualizari
Acoperișul de pe hala pieții / Garanţie 3 ani, rezistent la intemperii, foc, dăunători
de Alina PIPAN

Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat Petroșani a scos la licitație lucrările de  reparație a acoperișului halei din Piața Centrală Petroșani. Acoperișul halei va fi realizat la prețul de aproximativ 250.967 lei și va fi plătit integral din bugetul local. 

În urma vijeliilor și ploilor torențiale din 3 septembrie, s-a produs smulgerea învelitorii care a determinat ulterior și  deteriorarea celorlalte elemente de protecţie realizate din tablă plană (glafuri, şorţuri, garguie, jgheaburi, burlane). În prezent, cu ploile din aceste zile apa se infiltrează la suportul învelitorii, la elementele din lemn care alcătuiesc structura şarpantei, în structura din beton şi cărămidă, degradând tencuielile şi zugrăvelile. 
Clădirea este o construcţie dezvoltată pe două niveluri, respectiv, parter şi etaj parţial. Structura de rezistenţă este alcătuită din diafragme din zidărie de cărămidă cu goluri verticale  şi cadre din beton armat pe fundaţii şi elevaţii continui din beton monolit. Lucrările de reparaţii propuse nu sunt intervenţii asupra structurii de rezistenţă, şi prin urmare nu afectează rezistenţa şi stabilitatea construcţiei.
Acoperișul nou va fi mai rezistent decât cel vechi și va fi realizat conform normelor în vigoare. Descriem succint doar tipul lucrărilor, detaliile tehnice din caietul de sarcini fiind mai ample. Se vor executa lucrări de revizuire a şarpantei din lemn şi a suportului învelitorii. Vor fi desfăcute elementele din lemn deteriorate – astereală, căpriori, căptuşeli etc. Toate aceste elemente vor fi înlocuite, dar și tratate în prealabil cu substanţe adecvate pentru protecţie împotriva acţiunii daunătorilor şi împotriva acţiunii focului în caz de incendiu. Vor fi montate învelitorii din tablă tip țiglă prevopsită, vor fi montate garguie și jgheaburi confecţionate din tablă, glafuri din tablă pe centuri de beton pe brâuri şi pe cornişe, pe un strat din carton bitumat. Sunt prevăzute, de asemenea, parazăpezi pe învelitoare, burlane  confecţionate din tablă zincată de 0,5 mm grosime, fixate în zid cu brăţări din oţel vopsite, inclusiv coturile şi aruncătoarele, lucrări de vopsire, se vor realiza chepeng de lemn 1 mx1 m și scară de acces metalică. Va exista și un sistem de aerisire prevăzut cu plasă de protecție și realizarea unui plafon casetat din plăci de gips-carton pe structura metalică vizibilă. 
Lucrările vor debuta cu montarea schelei şi cu luarea unor măsuri de siguranţă pentru protecţia muncitorilor care vor realiza lucrările şi pentru protecţia persoanelor care utilizeză clădirea.
Întrucât pe parcursul executării lucrărilor de reparaţii pot avea loc precipitaţii, pentru a evita infiltrarea apelor meteorice cu consecinţele cunoscute, se impune organizarea lucrărilor pe sectoare şi luarea unor măsuri de protecţie a acestora pe timpul ploilor.
Pentru lucrarea ce va fi realizată se va acorda din partea constructorului o garanţie de bună execuţie egală cu 5% din valoarea contractului, fără TVA. Perioada de garanție va fi de 36 luni calendaristice de la data recepției la terminarea lucrărilor.
Lucrările au termen de execuție de 60 de zile de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter