22.09.2017,  12:44:36 | 0 comentarii | 366 vizualizari
În jur de 550 de întreruperi de sarcină au loc anual în județ
de Alina PIPAN

În fiecare an pe 26 septembrie, este serbată Ziua Contracepției. Campaniile anuale la nivel mondial se focalizează pe ideea/viziunea că fiecare sarcină este dorită, iar pentru a nu fii în situația neplăcută de a renunța la o sarcină nedorită există posibilitatea de a preveni acest lucru.  Informarea populaţiei, creşterea gradului de conştientizare şi de informare a tinerilor, pentru a face alegeri corecte legate de propria sănătate sexuală şi reproductivă, sunt obiectivele unei campanii derulate de Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara.

În România aproximativ 10% dintre naşteri sunt realizate de adolescente. În județul Hunedoara se înregistrează anual aproximativ 550 de întreruperi de sarcină.

Cu ocazia  campaniei „Ziua Mondială a Contracepţiei”, Compartimentul Evaluarea, Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul  Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, organizează în data de 25 septembrie, ora 12.00 un simpozion la Biblioteca Municipala Hunedoara. Cuaceasta ocazie se vor prezenta si campaniile: ,,Săptămâna Europeană a Mobilităţii’’, Ziua Mondiala a Inimii’’.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter