24.09.2017,  13:19:05 | 2 comentarii | 1560 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan. Cazul „Cetatea Moldovenilor” / Lapte şi miere ca pedelist, venin şi pelin ca pesedist
de Gheorghe OLTEANU

Gata, clădirea terasei-berărie din Vulcan a fost făcută una cu pământul, iar Ile , cum spuneam încă din titlul articolului precedent, şi-a văzut visul realizat. Numai că, vorba unui cititor care a comentat pe site-ul ZVJ, s-ar putea ca visul ăsta să se transforme în coşmar. 

Încuviinţarea de eliberare
a terenului în suprafaţă de aproape de două sute de metri pătraţi pe care a funcţionat terasa-berărie, obţinută de administraţia publică vulcăneană la sfârşitul lunii august, a fost dată de instanţa de judecată - ca şi celelalte două anterioare - tot în baza sentinţei judecătoreşti nr.167/2015. Dacă, în cazul acestora, executorii judecătoreşti au făcut pasul înapoi, după ce şi-au dat seama că lucrurile nu stau chiar aşa după cum le descria primăria vulcăneană - mai ales că, ulterior, a apărut şi hotărârea judecătorească rămasă definitivă care interzicea demolarea clădirii -, de data asta unitatea administrativ teritorială a dat peste un executor judecătoresc dispus (se aude, dar mie nu-mi vine să dau crezare unor astfel de zvonuri, că ar fi fost temeinic „motivat” să facă asta) să nu ţină seama de nimic şi să pună clădirea la pământ.

Clădire care,
în procesul verbal încheiat, apare ca fiind„chioşc mobil”. Fals din moment ce „chioşcul” era racordat inclusiv la reţeaua de gaz, lucru imposibil de realizat dacă imobilul nu ar fi fost unul permanent. Apropos de racordul acesta. Cei de la E-ON nu au fost chemaţi, ca să debranşeze profesional clădirea de la reţeaua de gaz, astfel că racordul a fost, pur şi simplu, tăiat cu flexul! Cine va răspunde pentru asta? Apoi, dispunerea de demolare a clădirii a constituit un abuz peste care nu se poate trece. Demolarea s-ar fi putut face numai dacă societatea comercială care avea punct de lucru aici ar fi fost chiriaşă. Or, asta o ştia şi primăria, o ştia şi doamna executor judecătoresc, clădirea este proprietate privată. De aceea, bănuieşte administratorul SC Rema Impex SRL, în procesul verbal apare scris „înlăturare chioşc mobil”. Ce mai în sus şi-n jos, demolarea s-ar fi putut realiza numai pe baza unei alte hotărâri a instanţei de judecată!

Ca atare,
în aceeaşi zi în care perimetrul de la intersecţia străzii Traian cu Aleea Muncii era împânzită de forţe de ordine, de muncitori şi utilaje, soţii Gheorghe şi Carmen Cârlan au făcut plângere penală la Corpul Executorilor Judecătoreşti din Alba-Iulia şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani. Ei contestă executarea judecătorească, în sensul că evacuarea din clădire s-ar fi putut face doar dacă SC Rema Impax SRL ar fi fost chiriaşă. În plus, starea juridică a terenului pe care primăria vulcăneană îl consideră ca fiind domeniu public este în curs de lămurire. În 7 septembrie instanţa de judecată a dispus numirea unui expert devean care să analizeze problema şi a admis proba cu martori a cumpărării celor 169 de metri pătraţi de teren. Pe care, anterior, tot un expert autorizat în materie i-a depistat, cu CF în regulă, ca fiind o insuliţă de proprietate privată în oceanul domeniului public vulcănean. Ca fapt divers, doamna judecător care a prezidat şedinţa i-a dat, pur şi simplu, „eject” trimisei Primăriei Vulcan care a încercat să se bage-n seamă. Nu e treaba primăriei, a decis dumneaei, după ce a văzut că, la dosar, sunt toate actele necesare. 

Şi, la final, o lămurire
celor care salută dispariţia localului, alintat, nu se ştie precis din care cauză, cu apelativul „Cetatea Moldovenilor”. E adevărat, clădirea nu era deloc o bijuterie arhitectonică, dar puţini ştiu despre eforturile proprietarului său de a ridica un spaţiu comercial modern pe acel loc. Solicitările de concesionare a terenului – pe atunci soţii Cârlan nu ştiau că acesta este în proprietatea privată a unei vulcănence – s-au lovit permanent de refuzul comisiei de urbanism controlată de Gheorghe Ile. Acelaşi primar a cărui campanie electorală, atunci când a candidat din partea PDL, a fost temeinic susţinută financiar de către societatea comercială administrată de doamna Carmen Cârlan. La o adică s-ar putea spune şi suma de bani, nu-i nicio problemă. Numai că, pare-se, Ile a cam uitat de promisiunile mieroase făcute pe vremea când era pedelist convins. Promisiuni devenite venin şi pelin, după ce a fost miruit preşedinte de organizaţie locală PSD. Ei bine, de aici, sunt de părere unii, i s-ar putea trage coşmarul despre care vorbeam la început.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (2 )

#1 Banel24.09.2017,  16:12:30
Încă puțin,Ile,încă puțin și tu și gașca ta veți da piept cu judecata...Toți ne-am saturat de voi !
#2 vasile24.09.2017,  20:54:04
daca mai comentam pe aici e in stare sa ne demoleze si blocurile - dupa spusele unui angajat din primarie,


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter