25.09.2017,  22:04:59 | 0 comentarii | 1037 vizualizari
Administratorul celui mai mare depozit de deșeuri din România își construiește o staţie de sortare cu furnitură industrială realizată în Valea Jiului
de Alina PIPAN

Un transport agabaritic a plecat vineri, 22 septembrie, de la Aninoasa spre București.

Au fost transportate două ciururi rotative de mari dimensiuni spre Ecorec SA București, administratorul celui mai mare depozit de deșeuri din România. Din Valea Jiului rareori mai vezi plecând astfel de produse industriale de mare anvergură. Dar de câte ori se întâmplă acest lucru, produsele pleacă de la sediul SC Adarco Invest SRL Petroșani. Pentru că defileul nu permite un asemenea transport, ruta aleasă de transportator a fost una ocolitoare, până la Simeria. Apoi, a urmat calea autostrăzii până la București. 
Adarco Invest a finalizat fabricaţia a două echipamente agabaritice complexe - ciururi rotative de mari dimensiuni: lungime totală de 12,50 m, înălțime de 4,10 m, lățime de 4,10 m, greutatea unui asemenea echipament fiind de cca 26.000 kg. Aceste echipamente vor fi livrate beneficiarului SC ECOREC SA București.
Conform contractului, Adarco nu doar produce ciururile rotative, ci asigură și transportul lor. Nici încărcarea și nici transportul nu se realizează oricum, decât cu personal și utilaje speciale. Așadar, vineri, la Aninoasa, în curtea Adarco, au fost două trailere-gondolă specializate în transportul componentelor agabaritice împreună cu echipajul antemergător autorizat.
Operaţiunile de încărcare și de ancorare presupun implicarea personalului de execuție calificat, specializat, coordonat de staff-ul de conducere al producătorului: directorul tehnic-producție, directorul calitate și alții.
Inginerul Gheorghe Bolea, directorul tehnic–producție al Adarco Invest SRL Petroșani, pe care l-am găsit în mijlocul colectivului care supraveghează încărcarea-ancorarea acestor mari echipamente, ne-a declarat: „Contractul privind proiectarea, fabricația, transportul, montarea și punerea în funcțiune a echipamentelor care alcătuiesc Stația de Sortare din București a fost încredințat societății noastre pe baza bunelor referințe pe care ni le-au acordat alți beneficiari premergători ca Iridex SA București, Strabag SRL România, Hidroconstrucția SA și alții. Suntem onorați de faptul că Adarco Invest, o firmă din Valea Jiului, este implicată în rezolvarea problemelor de management al deșe­u­rilor din perimetrul București, și că va livra majoritatea echipamentelor care compun Stația de Sortare. Furnitura contractată este complexă, include un mare număr de transportoare cu bandă și metalice, cabine de sortare echipate cu sisteme de ventilaţie - climatizare, perforatoare de PET, ciururi rotative de mari dimensiuni, instalație electrică-electronică și SCADA pentru execuție și monitorizare, containere metalice, diverse structuri metalice, platforme de mentenanță etc. Cele două ciururi rotative de mari dimensiuni, agabaritice, constituie avangarda de livrare către beneficiarul ECOREC SA București. Traseul a fost bine verificat, ruta stabilită va fi: Adarco Invest Petroșani - Hațeg - Simeria - Sibiu - Râmnicu Vâlcea - Pitești - București”. 
Convoiul a plecat vineri seara și a ajuns pe platforma Stației de Sortare din București luni, 25 septembrie, în jurul orei 10:00, fiind deja așteptat la destinație de echipa Adarco, specializată în lucrări de montare și punere în funcțiune, urmând să efectueze în continuare probele funcţio­nale, punerea în funcţiune și instruirea personalului operator desemnat de beneficiar.
Stația de Sortare a societăţii ECOREC SA Bucureşti este o lucrare de mare amploare. La punerea în funcțiune a acestui obiectiv vor participa numeroase oficialități locale, oameni politici, ministrul Mediului etc.
Pe vremuri, Atelierele Centrale din Petroșani era societatea care realiza elemente industriale care alimentau industria din România. Și URUMP-ul mai apoi reușea să dea pe piață produse de acest fel. Acum, performanța pe care aceste ateliere o făceau pe vremuri a rămas moștenire inginerilor de calibru greu din mediul privat, cum ar fi Adarco. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter