29.09.2017,  16:02:22 | 0 comentarii | 859 vizualizari
Patrulele de jandarmi potolesc avântul contravențional din unitățile școlare
de Alina PIPAN

În anul școlar 2016-2017, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara au acționat în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică în zona a 34 de unități școlare din localităţile: Deva (8 unităţi), Hunedoara (3 unităţi), Orăştie (4 unităţi), Geoagiu (5 unităţi), Brad (1 unitate), Haţeg (6 unităţi) şi Petroşani (7 unităţi).

Ca urmare a adreselor Inspectoratului Şcolar al judeţului Hunedoara de stabilire a instituţiilor de învăţământ care prezintă un potenţial de risc ridicat privind ordinea şi siguranţa publică, la nivelul judeţului au fost incluse în sistemul de supraveghere cu efective de jandarmi, prin sistem de patrulare.

Fumatul, scandalul și violența în curtea școlii, sancționate de jandarmi

Patrulările și-au făcut și în anul ce a trecut efectul. Au fost constatate doar  4 fapte de natură penală cu 7 autori, din care: 3 fapte de lovire şi alte violenţe, şi o faptă de ameninţare, dar și fapte de natură contravenţională. S-au aplicat  52 de amenzi contravenţionale în valoare de 10.500 lei și  137 avertismente scrise.

Din cele 189 fapte de natură contravenţională constatate: 102 au vizat abateri de la Legea 349/2002 privind consumul de tutun, iar 87 au constat în încălcari ale Legii 61/1991 sancţionarea faptelor de încalcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Cele 189 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate la următoarele oraşe şi municipii la unele instituţii de învăţământ: Deva- 30 sancţiuni contravenţionale, Hunedoara- 32 sancţiuni contravenţionale, Hateg-  18 sancţiuni contravenţionale, Brad-  6 sancţiuni contravenţionale, Orăştie-  9 sancţiuni contravenţionale, Geoagiu-12 sancţiuni contravenţionale, Petroşani- 82 sancţiuni contravenţionale

Prevenția scade numărul actelor de natură contravențională

În cursul anului şcolar precedent, au fost executate 103 acţiuni preventiv – educative, desfăşurate în 23 de instituţii de învăţământ, la care au participat 4442 elevi, anume: Deva – 31 activităţi, Orastie – 10 activităţi, Geoagiu – 10 activităţi, Hunedoara  - 9 activităţi, Brad - 7 activităţi Hateg – 2 activităţi, Petroșani - 8 activităţi (7- la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida; 1–la Şcoala Gimnazială nr.2), Lupeni - 4 activităţi (3–la Liceul Tehnologic Lupeni; 1 –la Şcoala Generală nr.2),Vulcan - 10 activităţi  la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu, Uricani – 1activitate la Liceul Tehnologic Retezat, Cabana Adeona – Pasul Vulcan -11 activităţi la tabăra de elevi.

.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter