01.10.2017,  21:19:23 | 1 comentariu | 698 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Clubul Copiilor şi Elevilor din Vulcan / Puţini de tot la festivitatea de deschidere
de Gheorghe OLTEANU

Surprinzător de puţină lume a fost prezentă, sâmbătă dimineaţa, la deschiderea noului an şcolar de la Clubul Copiilor şi Elevilor din Vulcan. Dacă, acum doi-trei ani, platoul de lângă clădire era plin de copii însoţiţi sau nu de părinţi, de data asta numărul lor a fost nefiresc de redus.

E posibil ca
acest lucru să fi fost cauzat de faptul că deschiderea a fost programată într-o zi de sâmbătă, iar mulţi elevi dintre cei care au de gând să se înscrie la un cerc vor veni aici, probabil în cursul acestei săptămâni. Cel puţin aşa îşi explica şi domnul profesor Cosmin Kiss, directorul clubului, slaba participare la festivitatea de deschidere.

Lângă dumnealui
şi profesorii Alina Modorcea şi Teodor Cuciuc, s-au aflat primarul şi viceprimarul Vulcanului. Discursul invitatului de seamă nu a fost mult diferit de cel rostit, în 11 septembrie, la deschiderea, pe Bulevardul Mihai Viteazul, a anului de învăţământ 2017-2018. Un îndemn de a învăţa carte, pentru că - asta e, observ, obsesia primarului - fără asta, nici măcar cioban sau măturător de străzi nu mai poţi deveni. Apoi, din nou, întoarcerea la Primul Război Mondial. În ăst timp, copiii aflaţi mai în faţă se străduiau să pară că îi sorb cuvintele, iar cei aflaţi mai în spate exersau temeinic cu kendama.

În acest an şcolar,
„Cubul Copiilor şi Elevilor” din Vulcan dispune de trei cercuri aplicative la care cei mici pot să se înscrie. Ele sunt „Cultură şi Civilizaţiei Românească”, „Informatică” şi „Pictură-Desen”. Mult mai puţine decât în anii trecuţi. După festivitate copiii au intrat în clădire, pentru a preda fluturaşii care le fuseseră înmânaţi, pentru a-i completa cu datele lor şi cu alegerea făcută.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 Jan02.10.2017,  14:05:32
Aceleași discursuri monotone de fiecare data,cu repetiție.Oare cine i le scrie atât de prost?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter