02.10.2017,  18:51:25 | 8 comentarii | 1220 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Au fost mințiți, batjocoriți, luați de proști / Pensionarii minieri se pun cu tampela pe PSD
de Marian BOBOC

Ieri pensionarii minieri au mărșăluit pe trotuarele Petroșaniului, strigându-și nemulțumirea față de situația nedreaptă din sistemul de pensii miniere, unde la ani de muncă și condiții egale, pensiile sunt diferite. Protestul a fost organizat de Liga Sindicatelor Pensionarilor Mineri „Valea Jiului” (președinte / ing. Ion Hortopan).

Din păcate,  deși prezenți la Petroșani, doi pesediști de frunte - Laurențiu Nistor (președintele PSD Hunedoara) și Sorin Vasilescu (vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara și fost prefect de tristă amintire pentru mineritul Văii Jiului) – nu s-au solidarizat cu protestele pensionarilor minieri, preferând aerul academic de la Universitatea din Petroșani, nădușe­lii poporului electoral votant de PSD.
„Vrem o nouă lege a pensiilor pentru un trai decent”, „Toți pensionarii trebuie să fim uniți și solidari”, „Guvernul României – opriți dezastrul recalculării pensiilor pe grupele de muncă!”, „Vrem pensii decente între pensionarii din aceleași grupe de muncă”, sunt doar câteva dintre inscripțiile pancartelor protestatarilor. 
Astăzi se anunță un miting, cât de mare nu avem de unde știi. Sperăm ca toți parlamentarii de Hunedoara să aibă curajul să participe la acest miting și să-i privească în față pe acești oameni. Curaj parlamentari PNL, ALDE și mai ales PSD! Ați ajuns la salariile uriașe și privilegiile strigătoare la cer și datorită voturilor acestor oameni.

P.S. Nu înțelegem de ce protestatarii - oameni onorabili care au construit Valea Jiului - au fost înghesuiți ieri pe trotuare și nu au fost lăsați pe șosea. Probabil s-a vrut minimalizarea mișcării protestatare. Că nu degeaba PSD-ul l-a racolat senator pe fostul jindar șef Viorel Sălan, într-un dispreț total față de social-democrații adevărați care au fost tăbăciți, de-a lungul istoriei, de pulanele jandarmilor. Oare acest Sălan e totuna cu jandarmul care, pe timpul când guvernul de neghiobi al lui Boc măcelărea veniturile românilor, le spunea jandarmilor subalterni că „țara nu mai poate plăti nemunca”, dovedindu-se astfel un excelent propagandist al ciumei portocalii? Acțiunea se întâmpla chiar în poligonul din Petroșani. Rugăm confirmare de la jandarmii care mai au onoare (cel mai frumos cuvânt pentru un militar de carieră și pentru un om obișnuit) și care își iubesc patria lor, Republica România. Și care astfel nu sunt slugile politicienilor mincinoși și care se scaldă în bani.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (8 )

#1 Un prost02.10.2017,  19:51:29
Voi ați votat cu PSD-ul.....Și ce va mai rânjet fasolea la 50 de leinternet. ...acu nu va convine. ....pomanagiilor
#2 Ion02.10.2017,  22:05:39
Toti pensionarii din vale au votat cu psd.acuma ce nu va convine?
#3 zvj02.10.2017,  22:46:10
Către „un prost”: Chiar că ești prost....
#4 Pensionarul03.10.2017,  09:42:40
Se trage de timp și se manipulează discriminatii Solutia este simpla ,o cerere de revizuire conform art. 107 din legea263/2010 actualizata la anul 2017 cu legile 192/2015 și 155/2016. Articolul 107 (1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire. (2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.
#5 Ghio03.10.2017,  10:07:21
Bacşişul, mita şi hoţia au desfiinţat sănătatea morală a naţiunii române.
#6 Vasile03.10.2017,  17:26:34
Pentru Pensionarul, De acord sa facem cerere de reivzuire, eu am facut, dar daca citesti atent HG291, aliniatele adaugate acolo, ai sa vezi ca Grindeanu si Olguta au avut grija sa se acopere cu ele, mai exact pe legea 192, zic ei, este un alt tip de recalculare si prin urmare nu ne incadram pe art 107. Dar om vedea, cu cat mai multe cereri de revizuire cu atat mai bine.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter