02.10.2017,  18:52:29 | 0 comentarii | 307 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Crucea Roşie Petroşani / Excursie pentru 48 de persoane de vârsta a treia
de Corneliu BRAN

Începând cu anul 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite a decretat ziua de 1 octombrie ca fiind Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Anul acesta, Crucea Roşie Petroşani a ţinut din nou să marcheze evenimentul organizând pentru persoanele vârstnice cu venituri mici, aflate în evidenţă, o excursie cu autocarul la mai multe obiective din judeţ.

Pe lângă excursia propriu-zisă, la care 48 de persoane de vârsta a treia au beneficiat de transport gratuit, a fost asigurată şi hrana, din fondurile Crucii Roşii Petroşani. Trebuie să remarcăm şi faptul că la reuşita acţiunii au contribuit şi mai mulţi oameni de afaceri din cadrul Asociaţiei Comitetului de Iniţiativă Petroşani, sponsorizând cu 50% costurile de transport.
„Împreună cu voluntarul Daniel Jurca din cadrul Crucii Roşii Petroşani am plecat în excursie cu autocarul alături de 48 de vârstnici cu venituri mici aflaţi în evidenţele noastre. Excursia a fost inedită şi cred că traseul şi obiectivele au fost pe placul domnilor şi doamnelor ce au participat la acţiune. Am vizitat Ţebea, acolo unde dumnealor au putut vedea în mod special Gorunul lui Horea din cimitirul satului şi mormântul lui Avram Iancu. Apoi ne-am deplasat la Mănăstirea Crişan-Vaca din satul Crişan, comuna Ribiţa. Cum duminică s-a cinstit marea sărbătoare ortodoxă Acoperământul Maicii Domnului, zi de aleasă sărbătoare şi de bucurie pentru toţi ortodocşii, pentru cele 48 de persoane şi pentru noi a fost un moment unic de a ne afla la acest important izvor ortodox care e mărturia cea mai clară a ortodoxiei româneşti din judeţul Hunedoara şi Transilvania. După ce am lăsat în urmă sfântul locaş, unde cu toţii ne-am încărcat spiritual şi sufleteşte, am făcut o plimbare prin satul Crişan, ce aparţine de comuna Ribiţa, satul unde s-a născut unul dintre capii răscoalei de la 1784 din Transilvania, Crişan. Cu acest prilej am vizitat casa memorială a lui Crişan şi, apoi, timp de peste un ceas lumea s-a putut plimba de voie prin împrejurimi, pe fondul unei zile senine şi plăcute de toamnă. Din acest loc spiritual şi plin de parfum de istorie românească, am plecat din nou spre casă, iar în drum, la Simeria, cu toţii am vizitat şi cel mai mare parc dendrologic din ţară, din câte am înţeles un parc de 70 de hectare ce se situează pe locul trei în Europa şi pe locul 11 în lume. Un obiectiv naţional ce nu trebuie, zic eu, ratat de nimeni, mai ales de hunedoreni, care au bucuria să-l aibă în judeţ. În această oază de linişte şi verdeaţă, un adevărat colţ de rai, toată lumea s-a simţit minunat, s-a relaxat şi s-a bucurat de ce poate să ne arate natura. Au fost făcute poze şi mulţi dintre aceşti oameni greu încercaţi de viaţă mi-au spus că pentru ei e o excursie de neuitat şi o mare bucurie că se pot afla acolo. Mă bucur că am putut să organizăm această excursie şi asta ne face ca pe viitor să mai reedităm astfel de excursii şi cu alte ocazii, mulţumind pe această cale şi celor care ne-au sprijinit din asociaţia oamenilor de afaceri din Petroşani”, a declarat Felicia Vitan, preşedintele Crucii Roşii Petroşani, pentru Ziarul Văii Jiului.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter