04.10.2017,  19:10:35 | 0 comentarii | 837 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Aninoasa / Totul despre construcţia blocului social
de Alina PIPAN

Primăria Aninoasa a primit finanțare din bani de la bugetul de stat pentru realizarea unui bloc de locuințe sociale cu 60 de apartamente, menit să preia oamenii din colonia de la drumul mare.

8.792.992 lei
Cu toate că finanțarea fusese aprobată de anul trecut, pentru alocarea banilor trebuia să existe un proiect viabil, și o documentație conformă. Aici s-au poticnit un pic funcționarii Primăriei Aninoasa. Existau temeri că vor pierde sesiunea aceasta de finanțare, din cauză că dosarul era mereu trimis înapoi la Aninoasa pentru completare. 
Execuția blocului de locuințe sociale a fost scoasă la licitație pentru suma de 8.792.992 lei. Acesta va fi din punct de vedere al confortului locativ cel mai modern și bine executat bloc din Aninoasa. Dar, având în vedere că are termenul de realizare de 60 de luni, adică 5 ani, până să-l vedem în picioare, gata de predare, vă spunem noi cum va trebui să arate, în detaliu. Procedura de depunere a ofertelor se finalizează în data de 20 octombrie. 

60 de apartamente - pe trei etaje și trei scări
Blocul va fi construit pe strada Vulculești. Acesta va fi împărțit pe trei scări și va avea un regim de înălțime S+P+3E. Accesul la clădiri se va realiza din drumul betonat de acces ce face legătura cu DJ 666B. Suprafața construită a clădirii este de 1122,39 mp, iar suprafaţa desfășurată de 4407,75 mp. Clădirea va avea un subsol tehnic pentru camera centralei. 
La fiecare nivel și pe fiecare tronson se vor construi câte 5 apartamente, fiecare apartament având două camere (un dormitor și un living), o bucătărie, un grup sanitar, un hol și, la nivelurile superioare parterului, câte un balcon deschis.
În incintă se vor amenaja căi pentru accesul auto și pietonal, precum și un număr de 16 parcări. Restul terenului neocupat va fi ocupat de zone verzi și aranjamente florale, delimitat de borduri.

Finisaje în pas cu ultimele tendințe
Conform proiectului tehnic, beneficiarii direcți ai acestui proiect vor avea parte de condiții de locuit moderne. Sperăm că vor aprecia acest lucru și vor prețui ce primesc, deși experiența ne arată că acest lucru nu se va întâmpla. De exemplu, blocul social de la Petroșani a fost devastat de locatari, același lucru s-a întâmplat și la Petrila. 
Accesul principal pentru fiecare scară a blocului de locuințe de la Aninoasa va dispune de câte un podeț de intrare cu un windfang și un hol ce deservește intrările în apartamente și care formează casa scării. Vor exista inclusiv rampe, pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități, realizate cu pardoseli din mozaic.

Apartamente cu pardoseli laminate, gresie
Dormitoarele şi camere de zi vor avea pardoselile alcătuite din parchet laminat, de culoare maro. Celelalte încăperi, cu funcțiunile de bucătărie, holuri, grupuri sanitare, vor avea pardoselile din gresie de culori deschise și cu model. Balcoanele vor avea supra­fețele pardoselilor din gresie antiderapantă de exte­rior. Pereții de la grupurile sanitare se vor placa cu faianță de culori deschise. De asemenea, la bucătării, pe peretele aferent lavoarului se va monta faianță. Restul suprafețelor laterale și tavanele se vor gletui și se vor acoperi cu un strat de vopsea lavabilă de culoare albă.
Finisajele pardoselilor spațiilor comune ale clădirii sunt din mozaic și beton, iar pereții și tavanele sunt tencuite și drișcuite, acoperite cu un strat de vopsea lavabilă de interior.
Balustradele interioare se vor executa din țeavă pătrată cu mâna curentă din lemn de stejar, băițuit și lăcuit.Finisajele exterioare vor fi placaje cu polistiren expandat de 10 cm la pereţii exteriori care au grosi­mea de 30 cm, tencuielile decorative de exterior vor fi de culoare verde - culoare predominantă, alături de culoarea bej. Acoperișul de tip terasă, aferent intrărilor în fiecare dintre tronsoane, va fi izolat. 

Situația juridică a terenului, definitivată
În prezent, terenul unde se dorește a se amplasa blocul de locuințe este parțial ocupat cu construcții, având ieșire la drumul betonat – racord cu DJ 666B. Pentru realizarea obiectivului, primăria va pune la dispoziție terenul eliberat de orice obiect care ar putea afecta demararea începerii lucrărilor și, de asemenea, va pune la dispoziție o situație juridică clară a terenului.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter