08.10.2017,  12:06:35 | 0 comentarii | 254 vizualizari
Episcopia Devei şi Hunedoarei / Conferinţa de Toamnă a Clerului
de Corneliu BRAN

Episcopia Devei şi Hunedoarei organizează marţi, 10 octombrie, la Deva, în sala „Spiru Haret” din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, începând cu orele 10:00, Conferinţa de Toamnă a Clerului.

Pe lângă alţi invitaţi din lumea Bisericii Ortodoxe Române, la conferinţă va participa şi părintele prof.univ.dr. Nicolae Chifăr, decanul Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu, un dascăl cu o bogată cercetare în domeniul istoriei şi al artei ecleziastice, care va susţine cu această ocazie o prelegere despre iconografia ortodoxă.
Tematica prelegerii susţinută de distinsul dascăl-preot nu este întâmplătoare, acest An Bisericesc fiind declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române un „an omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti”.
Pe lângă conducerea Episcopiei Devei şi Hunedoarei, în frunte cu Preasfinţitul Episcop, Gurie, la această manifestare teologică de toamnă vor participa protopopi şi preoţi din cadrul protopopiatelor din judeţul Hunedoara, inclusiv din cadrul Protopopiatului Ortodox Petroşani. Evenimentul este de altfel deschis tuturor preoţilor din judeţ care doresc să participe.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Publicitate
Newsletter