09.10.2017,  20:56:08 | 0 comentarii | 521 vizualizari
Butulescu a câştigat Festivalul Internaţional de Aforisme…
de Ziarul Vaii Jiului

Prima ediţie a „Festivalului Internaţional al Aforismului pentru Românii de Pretutindeni”, organizată la Tecuci, în perioada 5-6 octombrie 2017 a reunit peste o sută de scriitori, în cea mai mare parte din România şi Republica Moldova, dar şi din Canada, Germania, Italia, Franţa. 

Încadrat de doi oameni excepţionali, academicianul Naji Naaman şi profesorul Vasile Ghica, în prezenţa primarului Călin Constantin Hurdubae, lui Valeriu Butulescu i s-a decernat Trofeul “SAPIENS PIROBORIDAVA, fiind declarat câştigătorul primei ediţii a a acestui festival. În alocuţiunea rostită la festivitatea de premiere, proaspătul laureat a declarat: „În actul temerar de a scrie aforisme am fost susţinut de oameni mari ai literelor noastre, din păcate azi dispăruţi: Geo Bogza, Marin Sorescu, Ioan Alexandru, Adrian Păunescu. Dedic Trofeul “SAPIENS PIROBORIDAVA” criticului Alex Ştefănescu, omul care m-a susţinut moral, în tot demersul meu literar”. Într-adevăr, cunoscutul critic Alex Ştefănescu, parcă prezicând acest succes, scria în Ziarul Evenimentul Zilei (30 august 2017) următoarele: În alte ţări, în mediile culturale, faci o impresie bună dacă spui că vii din ţara în care trăieşte Valeriu Butulescu. În România nu se vorbeşte mai nimic despre acest scriitor. Cine este Valeriu Butulescu? Este cel mai valoros autor de aforisme din România, din toate timpurile, şi unul dintre cei mai valoroşi din lume. Cărţile lui au apărut în toate limbile pământului şi pretutindeni au fost comentate cu admiraţie. A primit numeroase premii în străinătate (…)
Valeriu Butulescu a încheiat Festivalul în mod inedit, interpretând la pian un fragment din suita aforismelor sale muzicale, unde ideea este susţinută doar de Sunet, care reprezintă forma cea mai abstractă a Cuvântului. Beneficiind pentru prima oară de aportul unui pian de concert, perfect acordat, spre bucuria sa, experimentul a fost primit cu aplauze.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter